MediaWatch

Twitter tillader snart op til 10.000 tegn

På det sociale medie Twitter har man indtil nu skullet fatte sig i korthed med maksimalt 140 tegn. Nu er der en lille opblødning på vej.

Foto: Soeren Stache/AP/Polfoto/Arkiv

Fra juli kan du for alvor boltre dig på Twitter. Hidtil har det maksimale antal tegn været 140, men det bliver sat op til 10.000 i Twitters beskedfunktion. Det skriver Berlingske Business.

Den nye begrænsning gælder kun for beskeder. Regulære tweets har stadig et loft på 140 tegn, så nyhedsstrømmen bliver altså ikke mere uoverskuelig og lang i spyttet af det nye tiltag.

Nyheden er sluppet ud via Twitters udviklerforum på nettet. Den mere tekniske forklaring på det nye tiltag kan læses her.

Udskiftning af topchef

Nyheden om de længere beskeder på Twitter kommer umiddelbart efter nyheden om, at den hidtidige topchef Dick Costolo forlader selskabet. Det sker 1. juli.

Jack Dorsey, der i 2006 var med til at stifte Twitter, tager midlertidigt over som topchef, indtil en permanent afløser er fundet.

Twitter kom i april ud med en nedjustering af forventningerne til årets resultater, og det fik aktiekursen til at falde voldsomt. Historien melder ikke noget om, hvorvidt Dick Costolos afgang har noget at gøre med de pauvre økonomiske resultater.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs