MediaWatch

Twitter tillader snart op til 10.000 tegn

På det sociale medie Twitter har man indtil nu skullet fatte sig i korthed med maksimalt 140 tegn. Nu er der en lille opblødning på vej.

Foto: Soeren Stache/AP/Polfoto/Arkiv

Fra juli kan du for alvor boltre dig på Twitter. Hidtil har det maksimale antal tegn været 140, men det bliver sat op til 10.000 i Twitters beskedfunktion. Det skriver Berlingske Business.

Den nye begrænsning gælder kun for beskeder. Regulære tweets har stadig et loft på 140 tegn, så nyhedsstrømmen bliver altså ikke mere uoverskuelig og lang i spyttet af det nye tiltag.

Nyheden er sluppet ud via Twitters udviklerforum på nettet. Den mere tekniske forklaring på det nye tiltag kan læses her.

Udskiftning af topchef

Nyheden om de længere beskeder på Twitter kommer umiddelbart efter nyheden om, at den hidtidige topchef Dick Costolo forlader selskabet. Det sker 1. juli.

Jack Dorsey, der i 2006 var med til at stifte Twitter, tager midlertidigt over som topchef, indtil en permanent afløser er fundet.

Twitter kom i april ud med en nedjustering af forventningerne til årets resultater, og det fik aktiekursen til at falde voldsomt. Historien melder ikke noget om, hvorvidt Dick Costolos afgang har noget at gøre med de pauvre økonomiske resultater.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs