MediaWatch

Belgiere revser Facebooks datahåndtering

Facebook behandler brugernes personlige oplysninger med foragt og træder europæisk lov under fode, lyder det i krads rapport.

Foto: Rui Viera/AP/Polfoto

I januar ændrede Facebook på sin fortrolighedspolitik. Men bestemt ikke til det bedre, mener den belgiske privatlivskommission, der fredag udgav en rapport om det sociale medies ændringer. Såvel indholdet som dets vage formuleringer skoses - i skarpe formuleringer.

"Facebook tramper på europæiske og belgiske love for privatlivsbeskyttelse," sagde kommissionsformanden Willem Debeuckelaere ifølge siliconangle i en meddelelse efter rapportens udgivelse.

Med hjælp fra universitetsstuderende har den belgiske kommission de seneste måneder gennemtrawlet Facebooks - herunder Facebook-ejede sider som Instagram og WhatsApp - datapolitik for benyttelse af brugernes personlige oplysning. Hvoraf størstedelen ifølge kommissionen består af hypotetiske og vage formuleringer snarere end af forståelige budskaber omkring den faktisk databrug.

Hver tredje ung ved ikke, de efterlader spor på nettet

"Den måde, som [Facebook] udviser foragt for sine medlemmer og resten af internetbrugernes privatliv kræver handling," fastslog Willem Debeuckelaere.

Facebook fastholdt for sin sag for nyligt, at selskabet udelukkende føler sig forpligtet til at overholde irsk lovgivning, da dets europæiske hovedkvarter er beliggende i Irland. Hertil indvendes det imidlertid i rapporten, at eftersom Facebooks besluttende hovedkvarter findes i USA og selskab tillige et kontor i Belgien, er det den lokale, belgiske lovgivning, der er gældende.

Den fulde rapport kan læses her. (eksternt link)

 

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs