MediaWatch

Facebooks kommende nyhedsfeature vækker bekymring

Netmedier kan blive endnu mere afhængige af Facebbok, når det sociale medie øger sin rolle som nyhedsudgiver med nyt initiativ.

Foto: JENS DRESLING/POLFOTO/ARKIV

Facebook ventes at offentliggøre sit nyeste initiativ kaldet Instant Articles, der vil øge mediets rolle som nyhedsudgiver til bekymring for eksisterende nyhedsmedier, snarligst. Det skriver Wall Street Journal.

Online nyhedsmedier er allerede stærkt afhængige af Facebook, der sikrer dem læsere og trafik på deres hjemmesider. Det forventes, at Facebook snart offentliggør idéen Instant Articles, der yderligere kan øge Facebooks indflydelse.

Idéen bag Instant Articles er, at i stedet for at linke til andre mediers nyhedsartikler, vil artiklerne være tilgængelige gennem brugeres profil på deres telefoner og dermed loade hurtigere. Indtil videre er blandt andet New York Times, National Geographic og Buzzfeed en del af programmet.

Det er ikke første gang Facebook forsøger sig inden for nyheder. I 2011 indgik selskabet et partnerskab med the Washington Post om Social Reader, der dog på grund af utilfredse brugere blev afsluttet efter kun et år.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Flertal skrider bag forslag om at droppe momsfritagelse

Efter en uvildig advokatundersøgelse har slået bunden ud på regeringens præmis om, at en EU-dom påtvinger indførelse af moms på bl.a. rettighedsvederlag, vil Konservative stemme nej til lovforslaget, som dermed står til at falde.

Le Gammeltoft stopper på Heartbeats

Aller Media bekræfter, at stifter og direktør for det digitale medie og bureau har valgt at opsige sin stilling. Le Gammeltoft har stået i spidsen for selskabet siden 2015.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs