MediaWatch

TDC-rival snupper tusindvis af danske mobilkunder

Norske Telenor vandt mobilkunder på det danske marked i første kvartal, og samlet kundebase tæller nu 1.966.000 danske mobilkunder, viser regnskab.

Norske Telenor vandt ligesom svenske Telia mobilkunder på det danske marked i første kvartal.

I alt fik det norske teleselskab 13.000 flere mobilkunder i perioden, mens antallet af nye abonnementskunder steg med 22.000. Det fremgår af en pressemeddelelse fra selskabet, efter offentliggørelsen af regnskabet for perioden.

Med fremgangen fortsatte Telenor den positive udvikling fra 2014, hvor selskabet havde kundefremgang i alle fire kvartaler.

Også Telia kunne i april melde om kundetilgang og i alt 25.000 nye mobilkunder i sine kartoteker. Det fik ved den lejlighed analytiker i Alm. Brand Markets, Michael Friis Jørgensen, til at vurdere, at mange af kunderne formentlig forsvundet fra TDC, der er markedsleder på det danske telemarked.

Den sidste af de fire store operatører i Danmark, 3, havde en fremgang på 1000 kunder i kvartalet, og TDC's tre store rivaler har altså samlet fået 39.000 flere mobilkunder i første kvartal. Status for TDC vil fremgå torsdag, når telekoncernen kommer med regnskab. Der er ifølge Telenor tale om et tæt opløb om de danske kunder.

"Markedsforholdene er særdeles udfordrende, og konkurrencen om kunderne er hårdere end nogensinde, lyder det blandt andet fra Telenor Danmarks administrerende direktør Marek Slacik i pressemeddelelsen.

Næste to mio. kunder

Telenors samlede kundebase rummede ved udgangen af første kvartal 1.966.000 danske mobilkunder.

På koncernniveau havde den norske telegigant et stærkt første kvartal, og forventningerne til helåret opjusteres.

Der ventes nu en indtægtsvækst på 5-7 pct. mod tidligere en midt encifret fremgang i salget. Forventningerne til EBITDA-marginen er løftet til 34-36 pct. fra tidligere 33-35 pct.

Driftsresultatet før af- og nedskrivninger, EBITDA, landede i første kvartal på 10.587 mio. norske kr. mod ventet 9.074 mio. norske kr., ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for TDN Finans.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs