MediaWatch

TDC-aktien stiger efter konkurrent-fusion

Ny slagkraftig konkurrent er en god nyhed for TDC, og det får aktien til at stige, siger Nordea-analytiker.

Foto: TDC

Investorerne sender TDC's aktier i vejret onsdag morgen efter nyhed om dansk ægteskab mellem Telia og Telenor.

TDC's aktier stiger næsten seks procent på fondsbørsen i København onsdag morgen efter meldingen om, at TDC's to konkurrenter, TeliaSonera og Telenor, er gået sammen i Danmark.

Efter 15 minutters handel er TDC's aktier steget 5,88 procent. For investorerne er fusionen nemlig en god nyhed, selvom TDC kan se frem til en ny og mere slagkraftig konkurrent, vurderer Nordeas chefrådgiver, Michael Borre.

"Den positive effekt opvejer langt den negative effekt. Det er meget vigtigere, at der kommer færre konkurrenter, end at konkurrenten bliver langt større, siger Michael Borre til Ritzau Finans.

Stærkere konkurrent en fordel

Han peger på, at det danske telemarked har været præget af intens priskonkurrence, hvilket har sat TDC's danske forretning under kraftigt pres.

"Oftest er det langt bedre at have en stor konkurrent med stor markedsandel, da en sådan konkurrent har de nødvendige stordriftsfordele og derfor ikke behøver at kæmpe panisk for at hente kunder til et netværk, der muligvis er underudnyttet.

"Det er de små konkurrenter i telemarkedet, der oftest er de værste, siger Michael Borre.

Han venter, at Telia og Telenor, der regner med årlige synergier på 800 millioner kroner, nu vil rette fokus på at gøre deres forretning langt mere lønsom.

"Det gamle TDC var i store problemer på grund af konkurrencen på sit hjemmemarked. Men TDC i dag kan være anderledes med et hjemmemarked, der muligvis bliver en fornuftig forretning, siger Michael Borre fra Nordea.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs