MediaWatch

TDC-aktien stiger efter konkurrent-fusion

Ny slagkraftig konkurrent er en god nyhed for TDC, og det får aktien til at stige, siger Nordea-analytiker.

Foto: TDC

Investorerne sender TDC's aktier i vejret onsdag morgen efter nyhed om dansk ægteskab mellem Telia og Telenor.

TDC's aktier stiger næsten seks procent på fondsbørsen i København onsdag morgen efter meldingen om, at TDC's to konkurrenter, TeliaSonera og Telenor, er gået sammen i Danmark.

Efter 15 minutters handel er TDC's aktier steget 5,88 procent. For investorerne er fusionen nemlig en god nyhed, selvom TDC kan se frem til en ny og mere slagkraftig konkurrent, vurderer Nordeas chefrådgiver, Michael Borre.

"Den positive effekt opvejer langt den negative effekt. Det er meget vigtigere, at der kommer færre konkurrenter, end at konkurrenten bliver langt større, siger Michael Borre til Ritzau Finans.

Stærkere konkurrent en fordel

Han peger på, at det danske telemarked har været præget af intens priskonkurrence, hvilket har sat TDC's danske forretning under kraftigt pres.

"Oftest er det langt bedre at have en stor konkurrent med stor markedsandel, da en sådan konkurrent har de nødvendige stordriftsfordele og derfor ikke behøver at kæmpe panisk for at hente kunder til et netværk, der muligvis er underudnyttet.

"Det er de små konkurrenter i telemarkedet, der oftest er de værste, siger Michael Borre.

Han venter, at Telia og Telenor, der regner med årlige synergier på 800 millioner kroner, nu vil rette fokus på at gøre deres forretning langt mere lønsom.

"Det gamle TDC var i store problemer på grund af konkurrencen på sit hjemmemarked. Men TDC i dag kan være anderledes med et hjemmemarked, der muligvis bliver en fornuftig forretning, siger Michael Borre fra Nordea.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs