MediaWatch

TeliaSonera og Telenor i dansk fusion

TeliaSonera og Telenor slår sig sammen. Nyt selskab får omkring 3,5 mio. mobilabonnementer og en sammenlagt markedsandel på ca. 40 pct.

Danmarks anden- og tredjestørste teleselskaber, norskejede Telenor og svensk-finske Telia, slår deres forretninger i Danmark sammen.

Det nye selskab får omkring 3,5 millioner mobilabonnementer og en sammenlagt markedsandel på cirka 40 procent, oplyser selskaberne i en pressemeddelelse.

"Konkurrencen i Danmark er intens, og vi ser et fortsat pres på omsætning og indtjening, så en konsolidering var den eneste løsning," siger Kjell-Morten Johnsen, executive vice president og chef for Telenor Region Europa i en pressemeddelelse.

"Ved at slå Telenors og TeliaSoneras aktiver og kundebaser i Danmark sammen skaber vi en robust operatør, der kan tilbyde kunderne fremragende mobilnet med en god brugeroplevelse," tilføjer han.

Total omsætning falder

Den pressede situation på det danske telemarked blev for nylig dokumenteret i en rapport fra Erhvervsstyrelsen, skriver Computerworld.

Branchens samlede omsætning fra fastnettelefoni, mobiltelefoni, mobilt bredbånd, internet, kabel-tv, udlejning af infrastruktur og øvrige aktiviteter var i 2011 på 39,5 milliarder kr.  I 2013 var den omsætning faldet til 34,8 milliarder kr.

Aftalen kræver godkendelse af EU Kommissionen. Parterne forventer EU-godkendelse og en gennemførelse af handlen i løbet af 2015. Selskaberne vil fortsætte med at være uafhængige og vil operere selvstændigt frem til gennemførelsen af aftalen.

Telenor og TeliaSonera har siden 2012 haft et fælles mobilnetværk i Danmark

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs