MediaWatch

Dansker skal ride stormen af i kriseramt Krak-ejer

Den skandinaviske søgevirksomhed Eniro har udnævnt Stefan Kercza til ny, permanent koncernchef efter et turbulent efterår for koncernen.

Efter at have været konstitueret på posten siden august er danske Stefan Kercza nu udnævnt til permanent koncernchef for den svenske søgevirksomhed Eniro. Det skriver Eniro i en pressemeddelelse.

Stefan Kercza, der indtil i sommer var adm. direktør for det danske datterselskab, der bl.a. driver Krak og De gule sider, blev hentet til modersselskabet i forbindelse, at bestyrelsen ønskede et ledelsesskifte. Kort efter kom det frem, at den tidligere koncernchef Johan Lindgren havde svindlet med regnskaberne, og det førte til en nedjustering af forventningerne til året fra et driftresultat (ebitda) på 850 mio. sek. til 700 mio. sek.

Eniro nedjusterer efter mistanke om regnskabsfusk

Den tidligere topchef har er efterfølgende blev politianmeldt, men siden har der i efteråret i en række svenske medier stået blæst om Eniros økonomiske fundament og bankernes vilje til at holde hånden under virksomheden.

Eniro-chef: Selvfølgelig stiller bankerne spørgsmål

Den nye topchef lægger da heller ikke skjule på, at det har været et problemfyldt efterår.

"Det er en spændende opgave at få lov til at lede Eniro-koncernen med 250.000 kunder, 8 millioner brugere og 2.500 medarbejdere. Det har været et turbulent efterår for Eniro. Nu er det vigtigt, at vi arbejder med et mere langsigtet perspektiv og ser, hvordan vi kan øge vores markedsorientering på profitabel vis," siger Stefan Kercza i meddelelsen.

Bestyrelsesformand Lars-Johan Jarnheimer begrunder i meddelelsen valget med de resultater, Stefan Kercza har skabt i Danmark:

"Han har været medlem af koncernledelsen siden 2011, hvor han kom til som administrerende direktør for Eniro Danmark. Han har bevist sine evner ved at vende den danske forretning til vækst. Bestyrelsen er overbevist om, at han er den rette til at lede Eniro fremad i det digitale mediemarked.

Stefan Kercza har mere end 25 års ledelseserfaring fra telebranchen. Før Stefan begyndte i Eniro, var han chef for Telenor-datterselskabet Uninor i Indien. Tidligere har han været salgs- og marketingdirektør i Telenor Danmark.

I Danmark har Eniro lige over 350 ansatte og udgiver blandt andet online- og mobilsøgetjenesterne Krak, Proff og De Gule Sider samt Mostrups Vejviser, Den Røde Lokalbog og Kraks Kortbøger.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs