MediaWatch

Direktør-exit til 20 mio.: Dansker ny koncernchef i Eniro

Danskeren Stefan Kercza er udnævnt til fungerende koncernchef i svenske Eniro, der bl.a. står bag Krak.dk, og som sender den hidtidige direktør af sted med gyldent håndtryk på 20 mio. skk.

Eniro har behov for en ny ledelse med ny energi og erfaring til at lede selskabet til vækst, skriver Enrio i en pressemeddelelse.

Derfor er Eniros bestyrelse og Johan Lindgren i fællesskab blevet enige om, at koncernchef Johan Lindgren fratræder sig job, hedder det.

Bestyrelsen i Eniro AB har i stedet udnævnt danskeren Stefan Kercza, i dag administrerende direktør for Eniro Danmark A/S og fungerende chef for Eniro.se, til fungerende administrerende direktør og koncernchef for selskabet.

Man vurderer, at Stefan Kercza med sin erfaring fra Eniro Danmarks turn around til vækst er klædt godt på til omstille Eniro til næste fase.

"Eniros bestyrelse og ledelse hilser Stefan Kercza velkommen som fungerende koncernchef for Eniro.  Stefan har præsteret et imponerende vækstarbejde i Danmark og tager sine værdifulde erfaringer med op  på koncernniveau, indtil en permanent koncernchef kan præsenteres,” siger Lars-Johan Jarnheimer,  bestyrelsesformand i Eniro, der samtidig takker Johan Lindgren for hans indsats for Eniro.

Afgørende direktør går med 20 mio.

Ifølge den svenske IR-chef, Forretningsudvikling og Kommunikation, Cecilia Lannebo, får Johan Lindgren 20 mio. svenske kr. med sig, når han forlader selskabet.

”Han får 12 månedslønninger, plus et fratrædelsesvederlag på max seks månedslønninger, forudsat at han ikke har fået nyt job. Maksimalt bliver det 14 mio.,  inklusive sociale afgifter og pension,” siger hun til Di.se.

Johan Lindgren får også syntetiske aktier med sig, som vurderes til  seks mio. kr.

Eniro sælger Krak Markedsdata

Dansk chef skal lede Eniros globale satsning 

Mere fra MediaWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs