MediaWatch

DR klar med flere kulturprogrammer til efteråret

Kunst og arkitektur er blandt de temaer efterårets programnyheder på DR's kanaler dykker ned i. Nye kulturformater på lyd og podcast venter efter nytår, lyder det.

Trodspejlet med vært Jakob Stegelmann fortsætter som podcast i DR | Foto: BUNDGAARD CARSTEN/RITZAU SCANPIX

Mens over 1500 har underskrevet opfordring til DR og TV 2 om at give kulturnyheder en fast plads i nyhedsdækningen, har DR løftet sløret for en række af efterårets nye kulturprogrammer.

Det skriver DR Kommunikation.

Blandt nyhederne på tv, hvor primært DR2 lægger flade til, er arkitekturprogrammet "Er der en arkitekt til sted" med vært Ane Cortzen, kunstprogrammet "Søs, Molly og malerne" med skuespilleren Søs Egelind som vært, "DR2's store rockhistorie" med musiker og sanger Jesper Binzer i værtsrollen samt en uges "Filmfestival" allersidst på året om dansk film.

På audio udkommer "Troldspejlet" foreløbig fortsat som podcast efter det tidligere i år stoppede på tv- og streaming-skærmen. Flere lydformater venter efter nytår.

"Også på radio er der nye kulturformater, hvor der er lagt særligt vægt på den kritiske kulturjournalistik, i støbeskeen. Disse har premiere umiddelbart efter årsskiftet, og vil blive skåret så de både appellerer til dem, der lytter med live og dem som foretrækker at podcaste. De nye udsendelser vil supplere velkendte programmer som "4. division", "Skønlitteratur på P1", "Klog på sprog" og "Kulturen på P1"," skriver DR.

DR: Vi er nødt til at se på hvordan vores kulturindhold får gennemslagskraft i en digital tidsalder 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs