MediaWatch

Google giver Android-brugere frit valg af søgemaskine efter pres fra EU

Fra september vil Google lade det være op til hver enkelt bruger af Android-telefoner selv at afgøre, hvilken søgemaskine de vil benytte. Hidtil har Googles egen søgemaskine været standard.

Foto: Robyn Beck/AFP/Ritzau Scanpix

I modsætning til i dag, hvor søgemaskinen på en Android-telefon automatisk er Google, vil Android-telefoner fremover lade brugerne vælge mellem flere forskellige søgemaskiner. Det skriver Berlingske med henvisning til Reuters.

Muligheden for selv at vælge søgemaskine kommer efter pres fra EU-Kommissionen, der har krævet, at Android-ejere får mulighed for at fravælge Google som søgemaskine. Ifølge Berlingske vil ændringen dog kun gælde på nyproduceret Android-udstyr i EU og Storbritannien.

Kommissionen har tidligere været ude efter Google for at udnytte sin dominerende position på techmarkedet. I 2018 tildelte kommissionen Google en bøde på 32 mia. kr. for at misbruge sin dominans til at favorisere sin egen shoppingtjeneste igennem Android-styresystemet.

Og så sent som tirsdag i denne uge indgik Googles moderselskab, Alphabet Inc,. et forlig med franske konkurrencemyndigheder, som har dokumenteret, at techkoncernen har misbrugt sin dominerende position i anden sammenhæng.

Ifølge de franske myndigheder har Google på markedet for onlineannoncer givet fortrinsret til sin egen annonceauktionstjeneste, hvilket udløste en bøde på 220 mio. euro, svarende til 1,63 mia. kr.

Mere fra MediaWatch

Danske Medier kritiserer Facebooks ændring af artikelvisning

Medierne er ikke blevet orienteret på forhånd om Facebooks nye ændring, der begrænser visningen af artikler, som deles på platformen. Det vækker kritik fra Danske Medier, der kalder det en "magtdemonstration". Ifølge Facebook har man forsøgt.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nye medier gør indtog, gamle medievirksomheder gør op med røde tal, og kulturministeren har haft travlt med ny lovgivning og samråd. Få overblikket med denne uges overflyvning.

Nent frasælger endnu en bid af produktionsgren

Den britiske distributionsvirksomhed All3Media overtager Nent Studios' britiske distributionsselskab. Det sker som led i Nent Groups indsnævring af produktionsarmen, der skal koncentreres om fiktion og dramaproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs