MediaWatch

Vestager på trapperne med ny sag mod Google

Annonceværktøj fra Google er i centrum for en ny sag, som EU's danske konkurrencekommissær barsler med.

Ritzau Scanpix/AFP/Francisco Leong
EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager. Foto: Ritzau Scanpix/AFP/Francisco Leong

EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, er ved at lægge an til en ny sag mod Google – denne gang med selskabets annonceværktøj Adsense i centrum. Det skriver Politiken.

Kommissæren varslede senest undersøgelsen af Adsens i juli, da EU-Kommissionen langede en bøde på 32 mia. kr. ud til Google. Dengang var stridens kerne Googles styresystem til smartphones, Android. Hun tør ikke sætte tidshorisont på den nye sag.

"Men jeg er nødt til at være forsigtig med at love en dato. Netop som vi tror, vi er klar, kan der ske noget nyt," siger Margrethe Vestager til Politiken.

Samtidig er kommissæren i færd med at undersøge, om Google og moderselskabet Alphabet har rettet sig efter sommerens afgørelse.

Bøden på 32 mia. kr. i juli var rekordstor. Også i foråret 2017 var EU-Kommissionen på banen med en bøde til Google. Ved den lejlighed var det Google Shopping, der var genstand for sagen, og bøden lød på lige under 18 mia. kr.

Google kan få ørerne i Vestagers maskine igen

EU smækker Google en rekordbøde på 32 milliarder

EU giver Google rekordstor bøde

Forsiden lige nu

Amazon byder på regional sports-tv i USA

Amazon-koncernen har budt på et regionalt sports-tv-netværk med 22 kanaler, som i dag er ejet af Walt Disney. Frasalget er en del af betingelserne for Walt-Disneys fusion med 21st Century Fox.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere