MediaWatch

Facebook: Ny lov giver medier mere kontrol

Når den nye ophavsretslov mandag træder i kraft, betyder det, at nyhedsmedier nu selv kan styre, hvor meget indhold der deles, når brugere linker til artikler på platformen. Der falder dog ikke mønter af, når historierne deles, lyder det i et debatindlæg fra Facebook.

Foto: OLIVIER DOULIERY/AFP/Ritzau Scanpix

Den nye ophavsretslov giver nyhedsmedierne større kontrol over, hvor meget indhold der deles på Facebooks platform, lyder det fra Jesper Doub og Martin Ruby, der er hhv. direktør for Facebooks nyhedspartnerskaber i EMEA og chef for public policy i Norden, i et debatindlæg på Altinget.

"I de tilfælde, hvor et medie har valgt ikke at lægge en historie på Facebook, men en privatperson eller anden tredjepart deler den, vil vi under de nye regler gengive delingen som et rent hyperlink inklusiv overskrift, men altså uden billede og uddrag fra artiklen. På denne måde kan medierne altså vælge at have fuld kontrol over hvilke specifikke historier, der skal kunne deles med disse ekstra elementer," lyder det i indlægget.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

TV 2 fortsætter reklamevækst - millionforlig kapper af overskud

Ny tocifret vækst i reklamesalget er med til at sende TV 2's omsætning over 2,5 mia. kr. efter tredje kvartal. Øgede omkostninger og trecifret millionerstatning til Discovery sænker bundlinjen. "Det går godt for TV 2, men udfordringsbilledet er det samme," siger finansdirektør.

Stifter af Radio24syv om Loud-skifte: Kritikken er forståelig

Private aktørers kritik af Berlingske Medias mulige overtagelse af Radio Loud er forståelig, mener Lisbeth Knudsen, der som tidligere topchef i mediehuset var med til at skabe Radio24syv og monopolbruddet på taleradio. Radiodirektør mener, det vil skævvride konkurrencen, men det vil Radio- og tv-nævnet næppe skele til i sin afgørelse, mener professor.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs