MediaWatch

Google betaler milliardbøde for misbrug af markedsposition på onlineannoncer

I et forlig med franske konkurrencemyndigheder har Google accepteret en bøde på 220 mio. euro samt forpligtet sig til at ændre vilkår på sine platforme for onlineannoncer.

Isabelle de Silva står i spidsen for de franske konkurrencemyndigheder. | Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Ritzau Scanpix

Googles moderselskab, Alphabet Inc., har indgået et principielt forlig med franske konkurrencemyndigheder, der i undersøgelse har dokumenteret, at techkoncernen har misbrugt sin dominerende position på markedet for onlineannoncer i landet. Det skriver flere medier, herunder Reuters.

Techgiganten har som del af forliget godtaget at betale en bøde på 220 mio. euro - godt 1,63 mia. kr. Bøden er blevet reduceret fra et højere beløb, som de franske myndigheder ikke har offentliggjort, da Google har indvilliget i at lave tekniske ændringer til sine annoncetjenester, som gør, at annoncører kan gøre brug af tredjepartsselskaber på lige vilkår med Googles egne indenfor techkoncernens Ad Manager-platform.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Facebook lancerer podcast-funktion

Podcastproducenter får en ny kanal at nå potentielle lyttere på, når den sociale medieplatform i næste uge introducerer en særskilt podcast-funktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs