MediaWatch

Facebook undersøger muligheder for igen at udvide datacenter i Odense

Tech-gigants datacenter i Odense bliver dobbelt så stort, hvis planer om ny udvidelse bliver gennemført.

Foto: PR

Facebook sonderer mulighederne for igen at udvide tech-gigantens datacenter i Odense, skriver TV 2 Fyn.

Af dagsordenen til et kommende møde i by- og kulturudvalget i Odense kommune fremgår det, at Facebook undersøger mulighederne for at fordoble størrelsen på sit datacenter til cirka 200.000 kvadratmeter i bygningsareal.

Beslutningen er dog ikke endeligt truffet, oplyser Facebooks kommunikationschef i Norden, Peter Münster.

Planerne kræver en ny lokalplan - blandt andet fordi byggeriet skal være højere, end det tillades i den nuværende plan - og så kræver det, at to mindre fredede skovarealer fælles, hvilket ikke er noget problem ifølge by- og kulturrådsformand i Odense Christoffer Lilleholt (V).

"Men de (Facebook, red.) har til gengæld lovet at plante dobbelt så meget skov et andet sted, og det gør mig bare glad, siger rådmanden, der i samme åndedrag understreger, at han endnu ikke kan sige noget om, hvor Facebook vil plante erstatningsskov," siger han til TV 2 Fyn. 

Facebook tog hul på sin seneste udvidelse af datacenteret i Odense i oktober, hvor byggeriet af en tredje serverbygning gik i gang.

Denne artikel er leveret af MediaWatchs søstermedie ITWatch.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs