MediaWatch

Facebook udvider i Odense - har investeret ti milliarder

I 2023 vil Facebooks to bygninger på datacenter i Odense blive suppleret af en tredje bygning.

Facebook udvider i Odense. | Foto: Dado Ruvic/REUTERS/Ritzau Scanpix

Første spadestik er blevet taget til en udvidelse af Facebooks datacenter i Odense.

I 2023 kommer datacentrets nuværende to bygninger til at blive suppleret af en bygning nummer tre. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Den nye bygning kommer til at være en databygning med plads til massevis af computerservere. På den måde vil den minde om de to eksisterende bygninger, der for godt et år siden kunne tænde de første servere.

Serverne er med til at drive det gigantiske onlinenetværk, som Facebook står bag.

De mange servere producerer i øvrigt en del overskudsvarme, som bliver sendt videre til en lokal forsyningsvirksomhed. Den sender derefter varmen videre ud til de lokale borgere.

- Vi var meget begejstrede, da vores varmegenvindingssystem kunne tages i brug tidligere i år.

- Og med udvidelsen af datacenteret kan vi også skrue op for den overskudsvarme, som vi hvert år forærer til Fjernvarme Fyn, siger Carsten Sørensen, der er chef for datacentret i Odense, i pressemeddelelsen.

Med opførelsen af den nye bygning kommer Facebook til at have investeret i alt ti milliarder kroner i anlægget i Odense, skriver Fyens Stiftstidende.

Ifølge avisen vil den nye bygning dække et areal på knap 30.000 kvadratmeter. Det er en udvidelse på godt 50 procent i forhold til det eksisterende byggeri på 56.000 kvadratmeter.

Det nye byggeri vil beskæftige op mod 900 personer i de travleste perioder, oplyser Facebook.

Det er i denne måned præcist fire år siden, at det kom frem, at Facebook ville opføre et datacenter på en halv million kvadratmeter i Odense.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs