MediaWatch

Dansk fotoserie om udsatte unge får amerikansk pris

Fotojournalisten Lars Just vinder pris ved den amerikanske PDN Photo Annual for fotoserie om udsatte unge i Grønland. Blandt vinderne var også Politikens fotograf Jacob Ehrbahn.

Foto: Lars Just/First Purple Publishing

Fotoprojektet "Voices from The Cold", der er skabt af fotojournalisten Lars Just i samarbejde med den danske magasinproducent First Purple Publishing for Fonden Kanonen, blev en af vinderne ved den amerikanske fotokonkurrence PDN Photo Annual 2016. Det skriver First Purple Publishing i en pressemeddelelse.

Fotoserien skildrer de unge beboere på værestedet Orpigaq i Grønland igennem en stribe stærke portrætter. Serien indgår i fotobogen "Jeg tænker på solen", hvor de unge selv har kommenteret deres portrætter i nøgterne, håndskrevne testimonials.

”Vi er meget stolte over den anerkendelse Voices from the Cold har fået. Fotoserien havde til hensigt at sætte fokus på de unges udfordringer, og samtidig række ud til offentlige instanser, medier og den medfølende offentlighed, som kan hjælpe til, at de unge fortsat får støtte og omsorg. Forhåbentlig kan denne pris medvirke til yderligere opmærksomhed omkring projektet og de unges vilkår,” siger Kristian Dickow fra First Purple, som ledte projektet i Grønland sammen med Lars Just´, i meddelelsen.  

Fotoserien vandt i kategorien Photojournalism/Documentary ved PDN Photo Annual 2016. Blandt de øvrige vindere i kategorien var også Politikens Joacob Ehrbahn for en fotoserie om gamer-eventen LAN.

Prisen overrækkes til vindere ved en fest i New York i juni 2016. 

Mere fra MediaWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Med ny rabatordning vil Politiken nå de unge

Den klassiske Politiken-læser er allerede dækket ind med Politiken Plus-rabatordningen, lyder det fra forretningsudvikleren bag nyt alternativ. Formålet bag Minus-løsningen er en kombination af kundepleje og -fastholdelse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs