MediaWatch

Zetland-stifter vinder lederpris

Medstifter og chefredaktør på Zetland, Lea Korsgaard, har vundet titlen som Årets Redaktør.

Vinderen af prisen Årets Redaktør blev onsdag aften fundet ved konferencen Redaktørernes Døgn i Svendborg.

Modtageren af prisen blev chefredaktør og medstifter af Zetland, Lea Korsgaard (yderst til højre i billedet).

Det skriver Journalisten.

De to øvrige nominerede til prisen var Sandy French, indlandschef DR Nyheder, og Jonas Højlund, redaktør for Fagbladet 3F's medier.

"Vi har valgt den af de tre, som særligt i år har stået for et nyt, ambitiøst og modigt projekt. Selv om vi endnu ikke har set projektets bæredygtighed. Og selv om nogen om et stykke tid kan komme og sige, at det var lige vel overilet. Men det er personligheden, den ledelsesmæssige styrke og redaktørrollen, vi belønner her. Ikke hvad der kan tjene flest penge derude i markedet," sagde juryformand Lisbeth Knudsen, chefredaktør og direktør for Mandag Morgen, i pristalen, skriver Journalisten.

I nomineringen af Lea Korsgaard stod der således:

"Alle leder efter fornyelse i danske medier. Det helt enestående eksempel er mediet Zetland. Og projektet har med relanceringen skudt sig fra betegnelsen eksperiment op i en liga helt for sig selv – vi er alle spændt på, hvor det fører hen.  I et kollektivt projekt er det tit uklart, hvem der sidder med ansvaret. Men i tilfældet Lea Korsgaard er der ingen tvivl om, hvem der tegner butikken udadtil. Med engagement og en høj medieprofil driver Lea et af Danmarks nye mediehuse."

Juryen bestod foruden Lisbeth Knudsen af Jakob Nielsen, redaktionschef på Politiken, Jeanet Rosenkjær Horstmann, chefredaktør for Realityportalen, og endelig sidste års vinder Dorthe Carlsen.

Tre kæmper om titlen som årets redaktør

Investor: Zetland kravler ud af elfensbenstårnet

Det nye Zetland går i luften et par millioner før mål

Zetland har sat sit nye hold

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs