MediaWatch

FinansWatch-redaktør vinder erhvervsjournalistpris

Jakob Skouboe vinder erhvervsjournalistprisen for sin dækning af OW Bunker-sagen.

Onsdag eftermiddag er årets erhvervsjournalistpris blevet overrækket, og vinderen blev Jakob Skouboe, der til daglig er redaktør på FinansWatch - søstersite til MediaWatch.

Jakob Skouboe, der kom til FinansWatch sidste år fra Børsen, har vundet prisen for bogen "OW Bunker: Insidernes fortælling om det dramatiske kollaps".

I nomineringsudvalgets begrundelse lyder det, at Jakob Skouboe med bogen på flot vis har kastet lys over, hvad der førte til OW Bunkers pludselige og totale kollaps blot et halvt år efter børsnoteringen:

"Jakob dækkede sagen med viden og journalistisk kyndighed. Jakobs evne til at etablere fortrolighed med sit kildenet gjorde, at han kunne gå konkret og kritisk til værks i sagen og være førende på denne historie. Med bogen har Jakob Skouboe belyst et af de sorteste - måske endda det sorteste - kapitel i dansk børshistorie. De tusinder af investorer, som satte penge i selskabet, har endelig kunne få den fulde forklaring på, hvad der gik galt," lyder det i begrundelsen.

Det er da også en stolt redaktør, der har modtaget prisen.

En anderledes proces

"Det fantastiske ved den her pris er, at det er en anerkendelse af ens arbejde fra kolleger," siger Jakob Skouboe, der kalder opgaven med at skrive bogen for en anderledes og særskilt journalistisk proces, hvor det meste af arbejdet er foregået offline med masser af timer på landevejen og interviews med kilder for at nå bag om OW Bunkers kulisse.

"Det har været en unik opgave. Jeg har arbejdet i døgndrift, og det har været et projekt, der har været ved at vælte mange gange. Men det viser også, hvor langt man kan komme, når man får tiden og rummet til det som journalist. I sidste ende er det baseret på kildernes tillid."

 

Om Erhvervsjournalistprisen

Erhvervsjournalistprisen er indstiftet af analyse- og konsulenthuset Aalund, og det er andet år, at den uddeles.

Vinderen er fundet efter en afstemning blandt danske erhvervsjournalister.

Sidste pår vandt Jyllands-Postens/Finans.dk's Niels Sandøe for sine bedrifter i dansk journalistik over flere år.

De øvrige kandidater til dette års pris var:

Johan Christensen, redaktør, Børsen

Nomineret for: Sin dækning af økonomisk kriminalitet

"Få danske journalister har som Johan i en årrække dækket sager om økonomisk kriminalitet; med stor indsigt og ofte i front. Især bemærkes hans kildenet i den betændte del af erhvervslivet, men også kildenettet hos de offentlige myndigheder, som kører de konkrete sager. Johan kan sit journalistiske håndværk, og evner tillige at balancere disse ofte meget svære sager om økonomisk kriminalitet, uden at forfalde til at "fælde dom", inden den rigtige domstol har talt. Især sagen om Vestas’ slagsmål med fhv. finansdirektør Henrik Nørremark dækkede han super professionelt - næppe andre medier kunne følge med."

Thomas Nygaard Madsen og Christian Carlsen, MediaWatch

Nomineret for: Deres dækning af Qureshi-sagen

"Sagen om sportsjournalisten Michael Qureshi er en enestående sag i dansk pressehistorie. På under en uge i december 2015 gik Michael Qureshi fra at være en højtprofileret sportsjournalist til at være bortvist, udskældt og forsidestof, da TV3 Sports fodboldmagasin Onside kunne afsløre, at Michael Qureshi i årevis havde benyttet sig af falske navne på kilder og medskribenter. Uden de to journalisters intensive dækning var alle detaljer i sagen ikke kommet frem. De to har gennem mere end 30 artikler gået Michael Qureshis arbejde på BT, Ekstra Bladet og Goal systematisk i sømmene."

Søren Rahbek, Torben Juhler, Kaare Johansen, Vejle Amts Folkeblad, samt Jesper Sørensen, nu TV Syd

Nomineret for: Deres dækning af det økonomiske morads i selskabet bag Vejle Havn

"Der er tale om en interessant afdækning af misbrug af betroede midler i en offentligt ejet erhvervsvirksomhed, som finder sted i grænseområdet mellem politik og selskabsdrift, hvilket de danske havne er et godt eksempel på. Samtidig er det dejligt at kunne fremhæve erhvervsjournalistik fra et lokalmedie."

Birgitte Dyrekilde, forfatter og freelance, og Michael Teschl, forfatter og researcher

Nomineret for: Portrætbogen "Afsløret - Jan Bonde Nielsen"

"Bogen giver for første gang en samlet fremstilling af den kontroversielle erhvervsmand Jan Bonde Nielsens lange og brogede karriere for lånte penge. Jan Bonde Nielsen har i mange år stået øverst på mange journalisters ønskeseddel, og nu har vi endelig fået en bog på disken. I bogen afdækkes hans gøren og laden gennem de seneste årtier, hvor han har været involveret i den ene kæmpehandel efter den anden rundt om i verden. Bag bogen ligger en omfattende research baseret på skriftlige og mundtlige kilder."

MediaWatch-duo nomineret til erhvervsjournalistpris

Kandidater fundet til Erhvervsjournalistprisen

Rejseselskab trækker Aller Medias regnskab ned

Aller Media kommer ud med nyt underskud

Aller samler to magasiner og laver ny fagredaktion

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs