MediaWatch

Kamp om annonceplads i Ud & Se

Dansk Folkeparti har gennem flere år været fast annoncør i DSB's magasin, men en gruppe bag crowdfunding-kampagne vil fravriste partiet pladsen.

Foto: Carsten Bundgaard/Polfoto/Arkiv

En annonceplads i DSB's Ud & Se er kommet i fokus. I den faste kryds og tværs i magasinet har Dansk Folkeparti i årevist annonceret, men det vil en crowdfunding-kampagne gøre op med. Det skriver politiko.dk.

Kampagnen er startet af Peter Andreas Jørgensen, der arbejder i reklamebranchen, efter han havde læst magasinet under en togtur.

"Jeg skrev det efterfølgende på Facebook, og så var der en masse af mine kontakter i reklamebranchen, der skrev. De var med på den. Og så er vi bare rykket på den," siger Peter Andreas Jørgensen til Politiko.

Målet er at samle 100.000 kr., som skal bruges til annoncer for Dansk Flygtningshjælp og Projekt Udenfor, der hjælper hjemløse. I øjeblikket er der indsamlet omkring 6500 kr. Pengene vil gå til de to organisationer, også selvom crowdfunding-kampagnen ikke når de 100.000 kr.

Henrik Mogensen, pressemedarbejder hos Dansk Folkeparti, siger til Politiko, at partiet er glade for annonceplaceringen og i øvrigt har sikret sig den til udgangen af 2017.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs