MediaWatch

Charlie Hebdo-forside skaber debat

Det franske satiremagasin skaber polemik med forsiden på udgaven, som markerer et-året for terrorangrebet på Charlie Hebdos redaktion.

Daniel Ochoa de Olza/Polfoto
Foto: Daniel Ochoa de Olza/Polfoto

Den 7. januar 2015 dræbte to brødre ved navn Saïd og Chérif Kouachi otte medlemmer af redaktionen og tre tilfældigt tilstedeværende på det franske satiremagasin Charlie Hebdo. Et år senere viser forsiden af magasinet, der udkommer i dag, at Charlie Hebdo ikke har mistet sin sans for satire overfor religiøse mørkemænd. Det skriver Politiken.

Forsiden af årsudgaven viser en gudelignende skikkelse med stort skæg og et maskingevær over ryggen. Tegningen ledsages af teksten: "Et år efter løber morderen stadig".

”Det er ikke to små hætteklædte idioter, som skal ødelægge vores livs arbejde. Det er ikke dem, som kommer til at se Charlie dø. Det er Charlie, som kommer til at se dem dø,” udtaler tegneren Laurent Sourisseau, kendt under navnet Riss, som har stået bag forsiden.

Den har ifølge Politiken affødt kritik fra en rabbiner og katolske gejstlige, der mener, at Charlie Hebdo driver hetz med religioner. Kritikken har mødt opbakning fra flere franske aviser og politikere.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere