MediaWatch

Charlie Hebdo-forside skaber debat

Det franske satiremagasin skaber polemik med forsiden på udgaven, som markerer et-året for terrorangrebet på Charlie Hebdos redaktion.

Foto: Daniel Ochoa de Olza/Polfoto

Den 7. januar 2015 dræbte to brødre ved navn Saïd og Chérif Kouachi otte medlemmer af redaktionen og tre tilfældigt tilstedeværende på det franske satiremagasin Charlie Hebdo. Et år senere viser forsiden af magasinet, der udkommer i dag, at Charlie Hebdo ikke har mistet sin sans for satire overfor religiøse mørkemænd. Det skriver Politiken.

Forsiden af årsudgaven viser en gudelignende skikkelse med stort skæg og et maskingevær over ryggen. Tegningen ledsages af teksten: "Et år efter løber morderen stadig".

”Det er ikke to små hætteklædte idioter, som skal ødelægge vores livs arbejde. Det er ikke dem, som kommer til at se Charlie dø. Det er Charlie, som kommer til at se dem dø,” udtaler tegneren Laurent Sourisseau, kendt under navnet Riss, som har stået bag forsiden.

Den har ifølge Politiken affødt kritik fra en rabbiner og katolske gejstlige, der mener, at Charlie Hebdo driver hetz med religioner. Kritikken har mødt opbakning fra flere franske aviser og politikere.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs