MediaWatch

Charlie Hebdo-forside skaber debat

Det franske satiremagasin skaber polemik med forsiden på udgaven, som markerer et-året for terrorangrebet på Charlie Hebdos redaktion.

Foto: Daniel Ochoa de Olza/Polfoto

Den 7. januar 2015 dræbte to brødre ved navn Saïd og Chérif Kouachi otte medlemmer af redaktionen og tre tilfældigt tilstedeværende på det franske satiremagasin Charlie Hebdo. Et år senere viser forsiden af magasinet, der udkommer i dag, at Charlie Hebdo ikke har mistet sin sans for satire overfor religiøse mørkemænd. Det skriver Politiken.

Forsiden af årsudgaven viser en gudelignende skikkelse med stort skæg og et maskingevær over ryggen. Tegningen ledsages af teksten: "Et år efter løber morderen stadig".

”Det er ikke to små hætteklædte idioter, som skal ødelægge vores livs arbejde. Det er ikke dem, som kommer til at se Charlie dø. Det er Charlie, som kommer til at se dem dø,” udtaler tegneren Laurent Sourisseau, kendt under navnet Riss, som har stået bag forsiden.

Den har ifølge Politiken affødt kritik fra en rabbiner og katolske gejstlige, der mener, at Charlie Hebdo driver hetz med religioner. Kritikken har mødt opbakning fra flere franske aviser og politikere.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs