MediaWatch

Charlie Hebdo udgiver særudgave

Satiremagsinet markerer årsdagen for terrorangrebet mod redaktionen med en særudgave, der bliver trykt i en million eksemplarer.

Foto: Lionel Cironneau/AP/Polfoto

Det franske satiremagasin Charlie Hebdo, der blev verdenskendt i begyndelsen af året på grund af et blodigt angreb på dets redaktion, udkommer i januar i en særudgave i stort oplag i forbindelse med, at der er gået et år siden angrebet.

Der bliver trykt knap en million eksemplarer af særudgaven, der kan købes fra 6. januar.

De 32 sider vil blandt andet indeholde udvalgte tegninger af de bladtegnere, der blev dræbt under angrebet. Der kommer også nye tegninger fra de nuværende redaktionsmedlemmer samt støtteerklæringer, forlyder det.

Charlie Hebdos kontor i Paris blev angrebet 7. januar af to gerningsmænd, der dræbte 11 personer og sårede flere i redaktionslokalerne.

En uge senere blev der på verdensplan solgt 7,5 millioner eksemplarer af satiremagasinet.

Ifølge Charlie Hebdo har firmaet allerede modtaget store ordrer på den kommende særudgave - blandt andet 50.000 fra Tyskland.

I den seneste tid er magasinet blevet solgt i omkring 10.000 eksemplarer uden for Frankrig og 100.000 i franske bladkiosker. Derudover har Charlie Hebdo omkring 183.000 faste abonnenter.

7. januar blev 11 mennesker dræbt på satiremagasinets redaktion i Paris af brødrene Said og Cherif Kouachi. Uden for bygningen dræbte de en politimand, der forsøgte at standse dem.

8. januar dræbte deres medskyldige Amedy Coulibaly en kvindelig betjent, og dagen efter tog Coulibaly gidsler i et jødisk supermarked. Han dræbte fire af dem, inden han selv blev skudt af politiet.

De to brødre blev dræbt af politiet i Dammartin-en-Goele nordøst for Paris.

Samlet dræbte de tre gerningsmænd 17 mennesker.

/ritzau/AFP

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs