MediaWatch

"Jeg har beklaget over for redaktøren af P"

Annegrethe Rasmussen fastholder, at kilde har vendt tommelfingeren opad til citater. Hun beklager dog arbejdsmetoden. Kilden selv roser den danske journalist, men erindrer ikke højtlæsning af citater.

Dele af et interview fra The Independent med Irvin Yalom går ifølge magasinet P igen i artikel i magasinet. | Foto: Kirsty Wigglesworth/Polfoto/Arkiv

Magasinet P, som udgives af Dansk Psykolog Forening, anklagede i går journalisten Annegrethe Rasmussen for at have kopieret dele af en artikel, som blev bragt i P i oktober. Artiklen bygger på et interview med psykiateren Irvin Yalom, og P mener, at dele af teksten er "ordrette gengivelser" fra et tidligere interview med det britiske medie The Independent.

Over for Journalisten forklarede Annegrethe Rasmussen i går, at sammenfaldet mellem hendes artikel i P og artiklen i The Independent skyldes, at hun læste citater op for Irvin Yalom, så han "slap for at gentage sig selv," skrev hun i går i en mail til Journalisten.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Medie: Regeringen lægger op til ny filmforpligtelse

I et aftaleudkast til de afsluttende forhandlinger om medieforliget fremgår det ifølge Finans, at DR og TV 2 på ny kan blive underlagt den såkaldte filmforpligtelse. Den blev ellers afskaffet i 2018, men siden har filmbranchen kritiseret udviklingen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs