MediaWatch

Aller samler to magasiner og laver ny fagredaktion

En ny fagredaktion skal styrke Allers tilstedeværelse på sundshedsområdet. To magasiner lægges sammen til ét.

Aller Media lukker et magasin i gastronomi-porteføljen. De to magasiner "Spis bedre" og "Mad" lægges sammen til ét og fortsætter under navnet "Spis bedre". Det oplyser Aller i en pressemeddelelse.

Forklaringen er, at de to magasiner har et vist overlap, og forlaget mener derfor, at der er god ræson i at sløjfe den ene af de to titler.

"Vi arbejder løbende med at produktudvikle vores magasiner, og vi har et stort fokus på, at de forskellige titler ligger rigtigt i markedet i forhold til hinanden og over for vores læsere og kommercielle samarbejdspartnere. På "Spis Bedre" og "Mad" har vi et stort målgruppe- og indholdsmæssigt overlap, og i stedet for at lade de to titler konkurrere mod hinanden, ser vi et større potentiale i at lancere et nyt og bedre "Spis bedre", der kombinerer det bedste fra begge blade," siger Iben Rouw, chefredaktør for bl.a. "Mad" og "Spis bedre", i pressemeddelelsen.

Aller oplyser, at det ikke fører til afskedigelser, at de to magasiner bliver lagt sammen til ét. Første udgave af det nye "Spis bedre" udkommer i februar 2016.

Opretter ny fagredaktion

Sammenlægningen af de to magasiner ledsages af en ny fagredaktion, som ser dagens lys. Den kommer til at beskæftige sig med sundhed og består af bl.a. "Psykologi" og sundhedssiderne i "Femina".

Til at lede den nye fagredaktion har Aller været på rov hos en konkurrent i branchen, nemlig Egmont Publishing. Lederen af redaktionen hedder Christina Bølling. Hun har hidtil været sundhedsredaktør på Egmonts udgivelse "Alt for damerne"´ og begynder i sit nye job hos Aller 1. december.

"Jeg er et kreativt menneske, der motiveres af at se gode idéer materialisere sig i konkrete produkter. Derfor glæder jeg mig også meget til at starte i mit nye job hos Aller, hvor mine opgaver bliver ligeligt fordelt på daglig magasindrift, events og forretningsudvikling. At jeg endnu engang får lov til at kombinere min personlige interesse for motion, sundhed og psykologi med mit job, gør kun glæden endnu større. Forhåbentligt kommer det også Allers læsere til gode, at jeg kan trække på min egne erfaringer i forhold til sundhedsstoffet," siger Christina Bølling i pressemeddelelsen.

Aller har gang i et begivenhedsrigt efterår. Ugebladet "Kig ind" er blevet lukket, "Femina" har reduceret bemandingen, magasinet "Move" er lukket og i stedet lagt ind under "Femina", og så har Aller overtaget fem magasiner fra datterselskabet DG Media.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs