MediaWatch

Bonnier køber svensk udvikler af quizspil

Det svenske selskab bag spillet Quiz Battle er blevet opkøbt af Bonnier Publications, som vil integrere spillene med deres magasin-indhold.

Bonnier Publications har for et ukendt beløb købt den svenske spiludvikler Planto, som står bag det kendte spil til smartphones, Quizbattle.

Det meddeler Bonnier Publications i en meddelelse.

Siden 2012 har Bonnier og Planeto samarbejdet om at udvikle og udgive flere spil sammen, herunder Illustreret Videnskab Quiz Battle. I Norden er spillet blevet downloadet mere end fire millioner gange. Ifølge Bonnier har 25 pct. af den danske befolkning hentet quizspillet.

"Succesen med Quiz Battle har vist, hvor meget vores læsere sætter pris på muligheden for at teste deres viden med andre læsere og spillere," udtaler Jens Henneberg, vicedirektør i Bonnier Publications.

Integreres med magasin-indhold

Med købet af Planeto vil Bonnier integrere spillet med indholdet i udgiverens magasiner.

"Ved at integrere Planetos designformåen og udviklingskapacitet kan vi gøre bedre brug af det indhold, som vi dagligt skaber til vores 50 forskellige magasiner," udtaler Jens Henneberg.

Ifølge Bonnier vil Planeto fortsat arbejde sammen med andre globale samarbejdspartnere. I dag samarbejder Planeto bla. med det tyske magasinhus Gruner + Jahr, der udgiver Stern og Brigitte, og det amerikanske mobilbesked-selskab Tango.

I forbindelse med Bonniers opkøb forlader Planetos adm. direktør Morten Garuballe, selskabet. Planetos grundlægger, Martin Walfisz, overtager rollen som adm. direktør.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs