MediaWatch

Hackere lænsede Bonnier-selskab for millioner

Bonniers amerikanske søsterselskab er blevet narret af hackere til at overføre millioner til kinesisk konto. FBI efterforsker sagen.

Foto: Mikkel Khan Tariq/Polfoto/Arkiv

Et svindelnummer udført af hackere, som formodes at være kinesiske, lænsede i sidste måned et amerikansk søsterselskab til magasingiganten Bonnier Publications for næsten 10 mio. kr., skriver New York Post.

Det skete ved, at gerningsmænd hackede sig ind i den daværende topchef for Bonnier Corporations, Dave Freygangs, mailkonto. Herfra sendte gerningsmændene to mails til økonomimedarbejdere i magasinudgiveren med instrukser om at overføre 1,5 mio. dollar (9,8 mio. kr.) til en kinesisk bank - i alt 3 mio. dollar.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs