MediaWatch

Rella Holding vil overdrage Aller-aktier og lukke ned

Rella Holding vil overdrage aktier for 1,7 mia. kr. i Aller Holding til hovedejeren. Meddelelsen har fået Rella-aktien til at stige voldsomt fredag morgen.

Foto: Aller Media
Rella Holding-aktien stiger 57 pct. ved fredagens børsåbning.

Det sker, efter at selskabet meddelte at, det vil overdrage alle af selskabets B-aktier i Aller Holding tilbage til Aller Holding.

"Såfremt overdragelsen af aktierne gennemføres indenfor den udmeldte tidsplan, og likvidationen iværksættes i umiddelbar forlængelse deraf, vil et forventeligt provenu per aktie i Rella Holding udgøre cirka 77 kr. (svarende til 65 pct. over lukkekursen på aktierne i Rella Holding 12 marts 2015)," oplyser selskabet.

Aktier for 1,7 mia. kr.

Overdragelseskursen er aftalt til 19.000 kr. per B-aktie i Aller Holding svarende til en samlet overdragelsessum på over 1,7 mia. kr.

Overførsel af aktierne skal godkendes på de respektive generalforsamlinger, som begge afholdes 30. april og forventes at finde sted senest 1. juli i år.

Bestyrelsen anbefaler aktionærerne i Rella Holding at stemme "ja" til overdragelsen.

Det er bestyrelsens overbevisning, at en afhændelse af aktierne på de aftalte vilkår vil være i alle Rella-aktionærernes interesse, skriver Rella Holding i meddelelsen til fondsbørsen.

Støtter overdragelse

Fra Aller Holding har de to største aktionærer, Allerfonden og Susanne Aller, sagt, at de vil stemme for en godkendelse.

Går overdragelsen glat i gennem på begge generalforsamlinger, synes der ikke at være mere aktivitet tilbage i Rella Holding, hvis eneste aktivitet har været ejerposten i Aller.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs