Rejsebranchen hilser Aller velkommen

Aller Medias indtog i rejsemarkedet forskrækker ikke rejsebranchen, der nu har en ny pengestærk konkurrent. 
Foto: Aller Media
Foto: Aller Media

Med opkøbet af Nyhavn Rejser bliver Aller Media en ny pengestærk spiller i rejsebranchen. Men det forskrækker ikke rejsebranchen, der hilser den nye konkurrent velkommen.

"Det er en fremragende idé. Nyhavn Rejser har forsøgt at sælge i et stykke tid, og det er rart, at der kommer nogen ind, som har nogle nye idéer. Det tror jeg, at Aller vil have," siger Lars Thykier, formand for Danmarks Rejsebureau Forening.

Opkøbet er foretaget af danske Aller Media, der er ejet af Aller Holding, der har en samlet egenkapital på 4.14 mia. kr.

Læserrejser vokser

Lars Thykier peger på, at rejseselskabet kan give nogle gode synergimuligheder for Aller.

"Der er nogle gode synergier i at kombinere  rejser - og oplevelser i det hele taget - med de blade, Aller har i porteføljen," siger Lars Thykier.

"Kan man sælge læserrejser, der er en stor del af en række mediers indtægtsgrundlag, knytter man kunderne tættere til sig, og kan man samtidig kan man have en indtjening på selve rejserne," siger Lars Thykier, der fortæller at læserrejser og temarejser generelt er en voksende niche i rejsebranchen og et stort fokusområde for mange rejseselskaber.

Holde rene annoncelinjer

Han mener ikke, at det kan blive en hæmsko for branchen, at Aller nu adopterer en annoncør, der altså kan få en særligt eksklusiv adgang til Allers målgrupper.

"Det kan have en negativ effekt, hvor rejseselskaber ikke har lyst til at annoncere i et blad, hvor man ikke har mulighed for at tilbyde læserrejser, fordi Aller giver det hele til Nyhavn (Rejser, red.). Men det ville være dumt. Jeg kan ikke forestille mig, at Aller ikke vil være for professionelle til at gøre sådan," siger Lars Thykier.

Heller ikke hos Star Tour, er der bekymring for, at den nye aktør vil hæmme rejsemarkedet eller skabe problemer i forhold til annoncerne.

"Aller er en professionel koncern, der ved, hvordan man skal håndtere den slags. Mange mediekoncerner er jo involveret i andre aktiviteter end lige mediebranchen, uden at det giver problemer," siger salgsdirektør i Star Tours, Stig Elling, der dog understreger, at Nyhavn Rejser ikke er nogen stor aktør i den danske rejsebranche.

Aller køber Nyhavn Rejser
Aller kan købe rejsebureau
Aller opkøber virksomhed
Aller vil på opkøb uden for mediebranchen
Pål Thore: "Rigtigt og godt" at købe Dagbladet
Aller: Dagbladet-opkøb skal booste digital omsætning

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Foto: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter