MediaWatch

Løkke åbner for at skære i licensen til DR

Licensen er "bestemt en kandidat", når Venstre skal finde veje til at gøre det billigere at være dansker.

Foto: /ritzau/Philip Davali/

2477 kroner koster det årligt at betale licens. Det beløb er alt for højt, mener Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen.

Han brugte sin taletid i Folketingets spørgetime tirsdag til at tage sagen op med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Anders Samuelsen henviser til, at især unge i stor stil har ændret deres medieforbrug. De vælger DR fra til fordel for eksempelvis tjenester som Netflix.

På den baggrund er en årlig licens på over 2400 kroner alt for voldsom, mener Samuelsen:

"For nogle er licensen så høj, at man skal arbejde en uge om året for at betale den," siger Anders Samuelsen.

Han opfordrer derfor regeringen til at sænke licensen som del af et nyt medieforlig. Udmeldingen kommer, efter at et udvalg mandag præsenterede en rapport om fremtidens public service.

Her opstillede udvalget fem grundscenarier, hvoraf flere peger på, at der kan bruges færre penge på public servicemedier.

Løkke: Licensen er for høj

Meget tyder på, at det også vil være regeringens indstilling, når den ifølge Lars Løkke Rasmussen i løbet af vinteren præsenterer et udspil på området.

I Folketingets spørgetime fastslår Lars Løkke Rasmussen, at Venstre generelt arbejder for, at det skal være billigere at være dansker, og der kan licensen komme i spil.

"Vi er meget opmærksomme på, at licensen er høj. Og vi er generelt også optaget af, at det skal være billigere at være dansker. Dér er licensen bestemt også en kandidat," siger Lars Løkke Rasmussen.

Efter at public serviceudvalget mandag offentliggjorde sin rapport, fastslog flere partier i blå blok, at de ønsker at give færre penge til DR.

Mest markant er Dansk Folkeparti, der har spillet ud med et forslag om, at DR skal aflevere hver fjerde krone af årsbudgettet på 3,7 milliarder kroner. Samtidig skal stationen af med tv-kanalen DR3 og radiokanalen P3.

Hos De Konservative vil man dog ikke gå så hårdt til værks som Dansk Folkeparti.

"Vi er ikke med på at slagte DR eller skære en fjerdedel af budgettet. Det er vigtigt at gøre DR mere fokuseret. Der kan sikkert spares visse steder, og DR kunne gøres slankere," sagde De Konservatives medieordfører, Naser Khader, mandag.

/ritzau/

Public service-udvalg: Her er de centrale medietendenser

TV 2-regioner er rystet over generationskløft

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere