MediaWatch

Amerikanske biografkæder i milliardhandel

Der kan være en større konsolidering på vej blandt amerikanske biografkæder, efter underholdningskoncernen AMC har afgivet et bud på konkurrent.

Foto: Kelly Presnell/AP

Underholdningskoncernen AMC, der ejer biografer i USA, Europa og Asien, har kastet snøren ud efter konkurrenten Carmike. AMC byder ifølge Bloomberg News 1,2 mia. dollar - eller 8,1 mia. kr. - for Carmike svarende til 33,06 dollar per aktie. Det sker, efter at koncernen tidligere har fået et mindre bud på 30 dollar afvist.

Og det højere bud ser ud til at formilde Carmike, der driver 273 biografer fordelt på 41 stater i USA. Bestyrelsen anbefaler i hvert fald enstemmigt aktionærerne at takke ja til buddet.

Carmike, der driver 273 biografer fordelt på 41 stater i USA, har oven på nyheden formentlig god mandag i vente på aktiemarkedet, da den fredag lukkede i 31,13 dollar.

Derimod er det uvist, hvad der skal ske med AMC, hvis aktie endnu ikke er handlet i formarkedet. AMC's hovedaktionær er Wang Jianlin, der ifølge Bloomberg News er Kinas rigeste mand. De to selskaber venter, at handlen vil være lukket i slutningen af 2016.

Handlen er ikke den eneste i samme branche, som er blevet offentliggjort mandag.

Det amerikanske selskab Outerwall, som blandt andet lejer dvdfilm og videospil gennem automater, er blevet solgt til kapitalfonden Apollo Affiliates for 52 dollar per aktie, hvilket svarer til knap 900 mio. dollar og en præmie på knap 11 pct. i forhold til lukkekursen fredag.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Meta truer med at fjerne nyheder fra Facebook

Et amerikansk lovforslag, der skal stille medier stærkere i forhandlinger om betaling for nyhedsindhold på platforme som Facebook, får det sociale medieselskab til igen at true med at fjerne nyhedsartikler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs