MediaWatch

Biografer tager terrorfilm af plakaten efter Nice-angreb

Franske biografer vil ikke vise en ny film med stjernen Idris Elba i hovedrollen, fordi den handler om terror.

Foto: Politiken/POLFOTO

En fiktiv spillefilm vækker furore i det franske. 

Det franske filmselskab Studiocanal har bedt sine franske distributører om at stoppe al visning af filmen "Bastilledag". Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Studiocanal har de franske rettigheder til filmen, og selskabet havde oprindeligt fjernet al reklame for spillefilmen, der har den britiske Hollywood-stjerne Idris Elba i hovedrollen, fordi den handler om planlægningen af en terroraktion i Paris.

I første omgang var der ikke nogen franske biografer, der selv havde taget filmen af programmet, men det sker nu som følge af Studiocanals bøn.

"Vi tøvede med at tage "Bastilledag" af programmet, fordi vi ikke har modtaget nogen former for klager. Men af respekt for de efterladte vil vi følge Studiocanals ønsker," siger Jocelyn Bouyssy, direktør i biografkæden CGR, der udgav "Bastilledag" i 35 byer onsdag. 

Han henviser til torsdagens angreb i Nice, der skete på den franske nationaldag, Bastilledagen.

På trods af angrebet i Nice havde "Bastilledag" fået en fin start i biograferne, hvor den var den niende mest sete film i Frankrig efter premieren onsdag.

Frankrig sørger officielt i tre dage som følge af angrebet på promenaden i Nice.

Efter angrebet aflyste sangstjernen Rihanna en koncert, mens Tour de France droppede sin traditionelle podiefejring efter løbet fredag. En femdages jazzfestival i Nice blev desuden aflyst.

Mindst 84 mistede livet, da en mand kørte en lastbil ind i en stor menneskemængde i middelhavsbyen.

/ritzau/Reuters

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs