MediaWatch

Biografer tager terrorfilm af plakaten efter Nice-angreb

Franske biografer vil ikke vise en ny film med stjernen Idris Elba i hovedrollen, fordi den handler om terror.

Foto: Politiken/POLFOTO

En fiktiv spillefilm vækker furore i det franske. 

Det franske filmselskab Studiocanal har bedt sine franske distributører om at stoppe al visning af filmen "Bastilledag". Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Studiocanal har de franske rettigheder til filmen, og selskabet havde oprindeligt fjernet al reklame for spillefilmen, der har den britiske Hollywood-stjerne Idris Elba i hovedrollen, fordi den handler om planlægningen af en terroraktion i Paris.

I første omgang var der ikke nogen franske biografer, der selv havde taget filmen af programmet, men det sker nu som følge af Studiocanals bøn.

"Vi tøvede med at tage "Bastilledag" af programmet, fordi vi ikke har modtaget nogen former for klager. Men af respekt for de efterladte vil vi følge Studiocanals ønsker," siger Jocelyn Bouyssy, direktør i biografkæden CGR, der udgav "Bastilledag" i 35 byer onsdag. 

Han henviser til torsdagens angreb i Nice, der skete på den franske nationaldag, Bastilledagen.

På trods af angrebet i Nice havde "Bastilledag" fået en fin start i biograferne, hvor den var den niende mest sete film i Frankrig efter premieren onsdag.

Frankrig sørger officielt i tre dage som følge af angrebet på promenaden i Nice.

Efter angrebet aflyste sangstjernen Rihanna en koncert, mens Tour de France droppede sin traditionelle podiefejring efter løbet fredag. En femdages jazzfestival i Nice blev desuden aflyst.

Mindst 84 mistede livet, da en mand kørte en lastbil ind i en stor menneskemængde i middelhavsbyen.

/ritzau/Reuters

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs