MediaWatch

TV 2 erkender fejl i historie om moskéer

Programchef for TV 2 erkender, at en artikel på tv2.dk baseret på dokumentarserien "Moskéerne bag sløret" rummer fejlagtig påstand.

Foto: TV 2

"TV 2 kan nu dokumentere, hvordan to foreninger får offentlig støtte til at drive moskeer og koranskoler."

Sådan lød det i en artikel på tv2.dk, der blev publiceret i forbindelse med dokumentarserien "Moskéerne bag sløret." Men der er ikke hold i påstanden, erkender programchef Thomas Breinholt til Radio24syv, der dog afviser, at der er fejl i selve dokumentaren.

Ifølge TV 2's artikel skulle flere muslimske børne- og ungdomsforeninger misbruge offentlige midler til at drive koranskoler i København og Aarhus. Men i et notat fra Københavns Kommune, som Radio24syv er kommet i besiddelse af, fremgår det, at den pågældende københavnske børneforening, der får støtte, ikke driver koranskole.

Produktionsholdet bag TV 2's serie fik imidlertid det indtryk, fordi de begik den fejl at gå ind ad en forkert dør til børneforeningen, som ledte ind til en særlig del af huset, der faktisk er en koranskole. Problemet er bare, at Københavns Kommune ikke giver tilskud til netop den del af bygningen, og lokalerne med koranskolen ikke bliver drevet af foreningen, oplyser Københavns Kommune til Radio24syv.

En lignende anklage fremsat af TV 2 om ungdomsforeninger i Aarhus' misbrug af offentlige midler bliver også afvist af Aarhus Kommune, efter et revisionsfirma har foretaget undersøgelser af tre forskellige foreninger på vegne af kommunen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs