MediaWatch

TV2 og DR er interesseret i crime-genre

Netflix-dokumentar, som følger mands kamp imod amerikansk retssystem, har vakt interesse for dansk pendant hos både TV 2 og DR.

"Making a Murderer" følger den mordanklagede Steven Averys (th.) kamp mod det amerikanske retssystem.

Både TV 2 og DR har fået appetit på true crime-genren, efter at Netflix's store succes med dokumentarserien "Making a Murderer", skriver Berlingske.

I "Making a Murderer" har to amerikanske reporter fulgt en mordanklaget mands kamp imod det amerikanske retssystem. Serien er det seneste eksempel på dokumentarfilm sammensat af filmoptagelser fra retssale og vidneafhøringer.

"True crime er noget, vi overvejer at gå ind i, og vi har to-tre oplæg fra produktionsselskaber liggende til overvejelse. Det er rent dramaturgisk en spændende måde at fortælle historier fra virkeligheden på, men det er klart, at man skal holde tungen meget lige i munden, når det handler om at gå ind i sager, hvor der foreligger en domfældelse. Da skal man virkelig have sin dokumentation i orden. Det må ikke være spekulativt, hvis det skal sendes på vores kanaler," siger Thomas Breinholt, programdirektør i TV 2, til Berlingske.

DR's mediedirektør, Gitte Rabøl, fortæller, at interessen for genren er stor i produktionsselskaberne og blandt DR's egne journalister.

En mulig dansk pendant kan dog strande på grund af den danske retsplejelov, som forbyder at transmittere eller optage billeder og lyd fra danske retssale, medmindre der gives en særlig tilladelse fra dommeren. Kun i enkelte tilfælde har pressen fået lov til at filme selve domsafsigelsen og kun med kameraet rettet mod dommeren.

Forsiden lige nu

Netflix vil låne flere penge til nyt indhold

Netflix vil investere tocifret milliardbeløb i nyt indhold. Det kræver flere penge på kontoen, som selskabet varsler skal hentes via yderligere lån. Gælden er næsten fordoblet på et år.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere