MediaWatch

James Bond og Klovn trak danskerne i biffen sidste år

Der blev solgt markant flere biografbilletter sidste år end i 2014. Danske film stod for 30 pct.

James Bond, spillet af Daniel Craig, var med til at sikre fremgang til landets biografer. | Foto: Jonathan Olley/AP/Polfoto/Arkiv

Selvom streamingtjenester tilbyder film og serier efter eget valg direkte ind i stuen, er det stadig populært at gå i biografen.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der sidste år blev solgt 13,8 millioner biografbilletter, og det er ikke set bedre siden 2009.

Topscoreren blandt de mange film, der havde premiere i 2015, var James Bond-filmen Spectre, der blev set af 884.209. Den blev dermed den mest sete Bond-film herhjemme siden 1976.

Den syvende Star Wars-film, The Force Awakens, havde først premiere 15. december, men nåede alligevel at blive set af 521.070 mennesker før nytår.

Dermed kiler den sig ind på årets andenplads foran danske Klovn Forever, der var 355 billetter fra at være set af en halv million danskere.

Børnefilm satte sig i øvrigt på tre af de 10 pladser med filmene Min Søsters Børn og Guldgraverne, Inderst Inde og Minions.

Danske film udgjorde 30 procent af billetsalget, mens amerikanske film stod for halvdelen af salget.

Der findes 161 biografer i Danmark, der tilsammen råder over 432 sale. Det er 12 flere end i 2014.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs