MediaWatch

Kinesisk konglomerat køber Hollywood-selskab for milliarder

Kinesiske underholdningskoncern køber en af Hollywoods største filmproducenter i en stor milliardhandel.

Oreos/WikiMedia Commons
Foto: Oreos/WikiMedia Commons

Det er en af de største virksomhedshandler mellem en kinesisk køber og en amerikanske sælger. 3,5 mia. dollar (24 mia. kr.) betaler underholdnings- og ejendomskonglomeratet Dalian Wanda for det amerikanske filmproduktionsselskab Legendary Entertainment. Det skriver New York Times.

Det kinesiske firma har allerede investeret tungt i underholdningsindustrien. Selskabet ejer Kinas største kæde af biografer, og i 2012 købte Dalian Wanda den amerikanske biografkæde AMC for 2,1 mia. dollar (18 mia. kr.). Derudover er selskabet ifølge New York Times ved at bygge et filmstudio i det østlige Kina til en værdi af 8,2 mia. dollar. (57 mia. kr.).

Det amerikanske produktionsselskab Legendary Entertainment står bl.a. bag filmsucceser som Christopher Nolans Batman-triologi og ”Interstellar”.

Dalian Wanda har også investeret i sportsrettigheder. I februar 2015 betalte selskabet 1,2 mia. dollars (8,3 mia. kr.) for Infront Sports & Media, der formidler salg af sportsrettigheder, ledes af Philippe Blatter, som er den tidligere FIFA-præsident Sepp Blatters nevø.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Både Berlingske Media og TV 2 fik nye bestyrelsesformænd i sværvægtsklassen, Egmont-koncernen præsenterede regnskab og TV3-ejer splitter selskabet i to efter afblæst fusion med TDC.

MTG vil stå i frontlinjen i nordisk konsolidering

Den svenske koncern splitter selskabet op i to, men det har ikke dæmpet lysten til at indgå i konsolideringer, siger topchefen for den nordiske tv-forretning. Han forudser, at et nyt tele-medie-landskab vil udvikle sig i Norden de kommende år – og det skal ske med MTG i forreste linje.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere