MediaWatch

Kinesisk konglomerat køber Hollywood-selskab for milliarder

Kinesiske underholdningskoncern køber en af Hollywoods største filmproducenter i en stor milliardhandel.

Foto: Oreos/WikiMedia Commons

Det er en af de største virksomhedshandler mellem en kinesisk køber og en amerikanske sælger. 3,5 mia. dollar (24 mia. kr.) betaler underholdnings- og ejendomskonglomeratet Dalian Wanda for det amerikanske filmproduktionsselskab Legendary Entertainment. Det skriver New York Times.

Det kinesiske firma har allerede investeret tungt i underholdningsindustrien. Selskabet ejer Kinas største kæde af biografer, og i 2012 købte Dalian Wanda den amerikanske biografkæde AMC for 2,1 mia. dollar (18 mia. kr.). Derudover er selskabet ifølge New York Times ved at bygge et filmstudio i det østlige Kina til en værdi af 8,2 mia. dollar. (57 mia. kr.).

Det amerikanske produktionsselskab Legendary Entertainment står bl.a. bag filmsucceser som Christopher Nolans Batman-triologi og ”Interstellar”.

Dalian Wanda har også investeret i sportsrettigheder. I februar 2015 betalte selskabet 1,2 mia. dollars (8,3 mia. kr.) for Infront Sports & Media, der formidler salg af sportsrettigheder, ledes af Philippe Blatter, som er den tidligere FIFA-præsident Sepp Blatters nevø.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs