MediaWatch

Ejer af Canal+ hæver buddet på spilproducent

Der er gang i en opkøbskamp mellem Vivendi, der står bag bl.a. Canal+, og spilselskabet Gameloft, der vægrer sig ved at blive solgt til Vivendi.

Jacques Brinon/AP/Polfoto/Arkiv
Formand for Vivendis supervisory board Vincent Bolloré (tv.), som også bag Bolloré Group. Foto: Jacques Brinon/AP/Polfoto/Arkiv

Vivendi er ivrige efter at få fingrene i spilproducenten Gameloft, og det har fået Vivendi til at hæve buddet på spilselskabet. Det skriver Financial Times.

Vivendi, der står bag bl.a. Canal+ og Universal Music og har en ejerandel i produktionskæmpen Banijay Zodiak, bød i første omgang 6 euro pr. aktie. Det blev imidlertid afvist af Gameloft, der ikke mente, at buddet var godt nok, og at Vivendi i øvrigt ikke har "et eneste selskab, der kan give synergier til Gameloft," meddelte spilproducenten ifølge Financial Times.

Nu er buddet så hævet til 7,20 euro pr. aktie. Det værdiansætter Gameloft til en værdi på omkring 610 mio. euro, svarende til 4,6 mia. kr.

Købstilbuddet kommer, efter Vivendi tidligere på året krydsede en ejerandel på 30 pct. i Gameloft. Og dermed er Vivendi ifølge fransk lov forpligtet til at give et tilbud til de øvrige aktionærer i Gameloft.

Forsiden lige nu

Egmont-boss har pengetanken klar til flere opkøb

Bladmarkedet er under pres, og det rammer Egmont, som for andet år i træk må se omsætningen dale. Egmonts topchef glæder sig dog over, at opkøbte virksomheder vokser. Han erklærer sig på ny klar til flere opkøb og har fortsat danske TV 2 i kikkerten.

PR-branchen ramt af omsætningsfald i 2017

40 PR-bureauer måtte samlet se omsætningen falde i 2017, mens toplinjevæksten blev beskeden i 2016. Udviklingen skal dog ses over længere tid, mener Public Relations Branchen, som fremhæver, at i det lys er tendensen positiv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere