MediaWatch

Ejer sender advarsel til Canal+

Gentagne millionunderskud i franske kanaler under Canal+ truer hele koncernen, advarer fransk ejer.

Formand for Vivendis supervisory board Vincent Bolloré (tv.), som også bag Bolloré Group.

Det franske selskab Vivendi advarer datterselskabet Canal+ om, at det ikke kan fortsætte med at dække gentagende millionunderskud i datterselskabets franske kanaler. Det skriver Broadband TV News.

Vivendi har allerede investeret 1,5 mia. euro i den franske del af Canal+. I sit årsregnskab har Vivendi erstattet de faste fraser om de økonomiske forhold med en direkte advarsel:

"Situationen truer hele koncernen Canal+, som beskæftiger 8200 ansatte og er en stor spiller i finansieringen og udviklingen af filmindustrien, hvor den globalt investerer tæt på 800 mio. i både Frankrig og internationalt," skriver Vivendi.

De franske kanaler under Canal+ fik i 2015 et ebitda-resulatet på minus 264 mio. euro (1,97 mia. kr.). En forværring på 76 mio. euro (567 mio. kr.) i forhold til 2014.

Forsiden lige nu

Medietopchef er mere rolig efter indtog i Amazon-land

Egmont Publishing vil de kommende år erobre nyt land inden for e-commerce i jagten på at få vinderpositioner på det skandinaviske marked - men forretningerne skal ikke integreres med magasinforretningen, siger topchef.

Facebook vil prioritere "troværdige" nyheder

Medlemsundersøgelser skal luge ud i falske nyheder og få lokale medier til at fylde mere i Facebooks feed. Samlet set skal mængden af nyheder dog fortsat reduceres med en femtedel.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere