MediaWatch

Ejer sender advarsel til Canal+

Gentagne millionunderskud i franske kanaler under Canal+ truer hele koncernen, advarer fransk ejer.

Formand for Vivendis supervisory board Vincent Bolloré (tv.), som også bag Bolloré Group. | Foto: Jacques Brinon/AP/Polfoto/Arkiv

Det franske selskab Vivendi advarer datterselskabet Canal+ om, at det ikke kan fortsætte med at dække gentagende millionunderskud i datterselskabets franske kanaler. Det skriver Broadband TV News.

Vivendi har allerede investeret 1,5 mia. euro i den franske del af Canal+. I sit årsregnskab har Vivendi erstattet de faste fraser om de økonomiske forhold med en direkte advarsel:

"Situationen truer hele koncernen Canal+, som beskæftiger 8200 ansatte og er en stor spiller i finansieringen og udviklingen af filmindustrien, hvor den globalt investerer tæt på 800 mio. i både Frankrig og internationalt," skriver Vivendi.

De franske kanaler under Canal+ fik i 2015 et ebitda-resulatet på minus 264 mio. euro (1,97 mia. kr.). En forværring på 76 mio. euro (567 mio. kr.) i forhold til 2014.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs