MediaWatch

Ejer sender advarsel til Canal+

Gentagne millionunderskud i franske kanaler under Canal+ truer hele koncernen, advarer fransk ejer.

Formand for Vivendis supervisory board Vincent Bolloré (tv.), som også bag Bolloré Group. | Foto: Jacques Brinon/AP/Polfoto/Arkiv

Det franske selskab Vivendi advarer datterselskabet Canal+ om, at det ikke kan fortsætte med at dække gentagende millionunderskud i datterselskabets franske kanaler. Det skriver Broadband TV News.

Vivendi har allerede investeret 1,5 mia. euro i den franske del af Canal+. I sit årsregnskab har Vivendi erstattet de faste fraser om de økonomiske forhold med en direkte advarsel:

"Situationen truer hele koncernen Canal+, som beskæftiger 8200 ansatte og er en stor spiller i finansieringen og udviklingen af filmindustrien, hvor den globalt investerer tæt på 800 mio. i både Frankrig og internationalt," skriver Vivendi.

De franske kanaler under Canal+ fik i 2015 et ebitda-resulatet på minus 264 mio. euro (1,97 mia. kr.). En forværring på 76 mio. euro (567 mio. kr.) i forhold til 2014.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs