MediaWatch

Storfusion i producent-branchen er bragt i mål

Fusionen mellem to af de største produktionsselskaber er nu endegyldigt en realitet.

Fusionen mellem Banijay Group og Zodiak Media er nu bragt til ende. Det oplyser Banijay Group i en meddelelse.

Parterne meddelte allerede i juli 2015, at de var blevet enige om at slå sig sammen, men det er altså først nu, at alle teknikaliteterne er på plads.

Det nye selskab er ejet af to forskellige selskaber. Det ene sidder på 73,8 pct. af selskabet og består af den hidtidige Banijay Group-ejer Stephané Courbits LOV Group (50,1 pct.) og den hidtidige Zodiak Media-ejer DeA Communications (49,9 pct.).

De sidste 26,2 pct. af det fusionerede selskab sidder Vivendi på. Vivendi er bl.a. kendt for at stå bag Canal+ og Universal Music Group.

Stephané Courbit bliver ganske som tidligere udmeldt bestyrelsesformand i det nye selskab. Adm. direktør bliver Marco Bassetti, der tidligere var topchef i Banijay.

På dansk grund betyder storfusionen, at to af de største produktionsselskaber, Nordisk Film TV og Mastiff, får samme ejer.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Både Berlingske Media og TV 2 fik nye bestyrelsesformænd i sværvægtsklassen, Egmont-koncernen præsenterede regnskab og TV3-ejer splitter selskabet i to efter afblæst fusion med TDC.

MTG vil stå i frontlinjen i nordisk konsolidering

Den svenske koncern splitter selskabet op i to, men det har ikke dæmpet lysten til at indgå i konsolideringer, siger topchefen for den nordiske tv-forretning. Han forudser, at et nyt tele-medie-landskab vil udvikle sig i Norden de kommende år – og det skal ske med MTG i forreste linje.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere