MediaWatch

Fransk tv-koncern betaler over 5 milliarder i forlig

Det franske tv-selskab betaler stor erstatning i forlig vedrørende Vivendis køb af Liberty Medias aktier i selskabet USA Networks.

Den franske tv-koncern Vivendi har indgået et forlig med kabel-tv-koncernen Liberty Media, hvor Vivendi har accepteret at betale Liberty Media 775 mio. dollar, svarende til 5,25 mia. kr., skriver Variety.

Sagen er er en kulminationen på en sag fra 2001, der forliger de juridiske aspekter omkring Vivendis køb af Liberty Medias aktier i selskabet USA Networks. En del af aftalen var, at Liberty Media fik en ejerandel af et selskab knyttet til Vivendi.

Liberty Media blev allerede i i 2013 tildelt omkring 1 mia. dollar (6,8 mia. kr.) i erstatning af en nævningedomstol, fordi domstolen vurderede, at Vivendi havde skjult det sande billede af sin økonomi og kunstigt oppustet værdien af sine aktier.

Men selv om Vivendi nu har indgået et forlig, fastholder koncernen sin holdning om, at den ikke har gjort noget forkert. Forliget skal i stedet ses som en løsning på den "langstrakte strid med Liberty Media på vilkår, som, Vivendi mener, er i begge selskaber og aktionærers interesse", skriver Vivendi i en pressemeddelelse.

Forsiden lige nu

Egmont-boss har pengetanken klar til flere opkøb

Bladmarkedet er under pres, og det rammer Egmont, som for andet år i træk må se omsætningen dale. Egmonts topchef glæder sig dog over, at opkøbte virksomheder vokser. Han erklærer sig på ny klar til flere opkøb og har fortsat danske TV 2 i kikkerten.

PR-branchen ramt af omsætningsfald i 2017

40 PR-bureauer måtte samlet se omsætningen falde i 2017, mens toplinjevæksten blev beskeden i 2016. Udviklingen skal dog ses over længere tid, mener Public Relations Branchen, som fremhæver, at i det lys er tendensen positiv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere