MediaWatch

Fransk tv-koncern betaler over 5 milliarder i forlig

Det franske tv-selskab betaler stor erstatning i forlig vedrørende Vivendis køb af Liberty Medias aktier i selskabet USA Networks.

Den franske tv-koncern Vivendi har indgået et forlig med kabel-tv-koncernen Liberty Media, hvor Vivendi har accepteret at betale Liberty Media 775 mio. dollar, svarende til 5,25 mia. kr., skriver Variety.

Sagen er er en kulminationen på en sag fra 2001, der forliger de juridiske aspekter omkring Vivendis køb af Liberty Medias aktier i selskabet USA Networks. En del af aftalen var, at Liberty Media fik en ejerandel af et selskab knyttet til Vivendi.

Liberty Media blev allerede i i 2013 tildelt omkring 1 mia. dollar (6,8 mia. kr.) i erstatning af en nævningedomstol, fordi domstolen vurderede, at Vivendi havde skjult det sande billede af sin økonomi og kunstigt oppustet værdien af sine aktier.

Men selv om Vivendi nu har indgået et forlig, fastholder koncernen sin holdning om, at den ikke har gjort noget forkert. Forliget skal i stedet ses som en løsning på den "langstrakte strid med Liberty Media på vilkår, som, Vivendi mener, er i begge selskaber og aktionærers interesse", skriver Vivendi i en pressemeddelelse.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs