MediaWatch

Norske politikere vil sløjfe licensen og indføre NRK-skat

Finansieringen af den norske pendant til DR kan stå over for ændringer, efter Stortinget har foreslået en ny model.

Foto: Colourbox

Væk med licensen og indfør en NRK-skat. Nogenlunde sådan lyder oplægget til ændringer af det norske licenssystem, skriver det norske medie Kampanje.

Alle partier på nær Fremskrittspartiet står bag forslaget, der lægger op til, at NRK skal finansieres gennem en særskilt skat efter finsk forbillede. En ekspertgruppe skal granske området yderligere.

"Stortinget beder regeringen sikre sig, at der, som en del af ekspertsgruppens arbejde med alternative finansieringsmodeller for NRK, bliver udredet en ordning efter finsk model. Stortinget beder regeringen komme med forslag om NRK's fremtidige finansiering, efter ekspertudvalget har leveret sin anbefaling, og inden udgangen af 2016," skriver Stortingets kulturudvalg ifølge Kampanje i forslaget.

Den finske model indebærer bl.a., at betalingen til de statsfinansierede medier bliver gjort afhængig af den enkelte borgers indkomst og formue.

Stortinget foreslår ligeledes, at regeringen lander en ny aftale med det norske TV 2, som sikrer fortsatte public service-forpligtelser til den TV 2-ejede tv-station, og at TV 2 fortsat vil have hovedkontor i Bergen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs