MediaWatch

Medie: Egmonts TV 2 nærmer sig ny public service-aftale

Et norsk flertal vil øge den økonomiske støtte til TV 2, så den Egmont-ejede station kan fortsætte nyhedsproduktionen og bevare hovedkontor i Bergen.

Foto: PR

Et flertal i det norske Stortinget er tæt på at blive enig om en ny public service-aftale for TV 2, som er ejet af Egmont, skriver Klasssekampen.

TV 2's nuværende aftale med den norske stat udløber i 2016, og TV 2's topchef Olav T. Sandnes har tidligere advaret om, at det ikke er nogen selvfølge, at stationen fortsætter sine nyhedsudsendelser eller bevarer kontoret i Bergen, hvis ikke statstøtten øges.

Ifølge Klassekampen har Arbeiderpartiet dog samlet støtte i Stortinget til en pakke, som lægger op til, at TV 2 fortsat har råd til at fortsætte stationens nyhedsproduktion og bevare hovedkontoret i Bergen og ikke flytte til Oslo.

"Jeg tror ikke, at vi kommer udenom en form for kompensation for de merudgifter, som det indebærer at påtage sig public service-opdraget," siger Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmand, Arild Grande, til Klassekampen.

Mediet skriver, at det koster TV 2 et sted mellem 200 og 300 mio. norske kr. årligt at producere nyheder og have kontor i Bergen

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs