MediaWatch

Medie: Egmonts TV 2 nærmer sig ny public service-aftale

Et norsk flertal vil øge den økonomiske støtte til TV 2, så den Egmont-ejede station kan fortsætte nyhedsproduktionen og bevare hovedkontor i Bergen.

Foto: PR

Et flertal i det norske Stortinget er tæt på at blive enig om en ny public service-aftale for TV 2, som er ejet af Egmont, skriver Klasssekampen.

TV 2's nuværende aftale med den norske stat udløber i 2016, og TV 2's topchef Olav T. Sandnes har tidligere advaret om, at det ikke er nogen selvfølge, at stationen fortsætter sine nyhedsudsendelser eller bevarer kontoret i Bergen, hvis ikke statstøtten øges.

Ifølge Klassekampen har Arbeiderpartiet dog samlet støtte i Stortinget til en pakke, som lægger op til, at TV 2 fortsat har råd til at fortsætte stationens nyhedsproduktion og bevare hovedkontoret i Bergen og ikke flytte til Oslo.

"Jeg tror ikke, at vi kommer udenom en form for kompensation for de merudgifter, som det indebærer at påtage sig public service-opdraget," siger Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmand, Arild Grande, til Klassekampen.

Mediet skriver, at det koster TV 2 et sted mellem 200 og 300 mio. norske kr. årligt at producere nyheder og have kontor i Bergen

Mere fra MediaWatch

Femina henter ny redaktør fra Berlingske

Digital nyhedsredaktør på Berlingske rykker til Femina, hvor hun bliver ny forsideredaktør og jourhavende som del af en journalistisk oprustning på aktualitetsstoffet på det Aller-ejede kvindebrand.

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs