MediaWatch

Medie: Egmonts TV 2 nærmer sig ny public service-aftale

Et norsk flertal vil øge den økonomiske støtte til TV 2, så den Egmont-ejede station kan fortsætte nyhedsproduktionen og bevare hovedkontor i Bergen.

Foto: PR

Et flertal i det norske Stortinget er tæt på at blive enig om en ny public service-aftale for TV 2, som er ejet af Egmont, skriver Klasssekampen.

TV 2's nuværende aftale med den norske stat udløber i 2016, og TV 2's topchef Olav T. Sandnes har tidligere advaret om, at det ikke er nogen selvfølge, at stationen fortsætter sine nyhedsudsendelser eller bevarer kontoret i Bergen, hvis ikke statstøtten øges.

Ifølge Klassekampen har Arbeiderpartiet dog samlet støtte i Stortinget til en pakke, som lægger op til, at TV 2 fortsat har råd til at fortsætte stationens nyhedsproduktion og bevare hovedkontoret i Bergen og ikke flytte til Oslo.

"Jeg tror ikke, at vi kommer udenom en form for kompensation for de merudgifter, som det indebærer at påtage sig public service-opdraget," siger Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmand, Arild Grande, til Klassekampen.

Mediet skriver, at det koster TV 2 et sted mellem 200 og 300 mio. norske kr. årligt at producere nyheder og have kontor i Bergen

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs