MediaWatch

Medie: Egmonts TV 2 nærmer sig ny public service-aftale

Et norsk flertal vil øge den økonomiske støtte til TV 2, så den Egmont-ejede station kan fortsætte nyhedsproduktionen og bevare hovedkontor i Bergen.

Et flertal i det norske Stortinget er tæt på at blive enig om en ny public service-aftale for TV 2, som er ejet af Egmont, skriver Klasssekampen.

TV 2's nuværende aftale med den norske stat udløber i 2016, og TV 2's topchef Olav T. Sandnes har tidligere advaret om, at det ikke er nogen selvfølge, at stationen fortsætter sine nyhedsudsendelser eller bevarer kontoret i Bergen, hvis ikke statstøtten øges.

Ifølge Klassekampen har Arbeiderpartiet dog samlet støtte i Stortinget til en pakke, som lægger op til, at TV 2 fortsat har råd til at fortsætte stationens nyhedsproduktion og bevare hovedkontoret i Bergen og ikke flytte til Oslo.

"Jeg tror ikke, at vi kommer udenom en form for kompensation for de merudgifter, som det indebærer at påtage sig public service-opdraget," siger Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmand, Arild Grande, til Klassekampen.

Mediet skriver, at det koster TV 2 et sted mellem 200 og 300 mio. norske kr. årligt at producere nyheder og have kontor i Bergen

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere