MediaWatch

Medie: Staten vil ikke kompensere norsk TV 2

Ifølge NRK vil et flertal i det norske Stortinget lægge op til, at det norske TV 2 ikke skal kompenseres for sin nyhedsproduktion, når den nuværende aftale udløber.

Foto: PR

Alle partier i det norske parlament med undtagelse af Fremskrittspartiet vil i dag præsentere et oplæg for den kommende statsstøtte til medier. Det skriver NRK.

Og ifølge det norske medie vil politikerne ikke kompensere TV 2 Norge for nyhedsproduktion og for at beholde sit hovedkontor i Bergen. Det har ellers tidligere været fremme, at et flertal i Stortinget ville bakke op om det.

Det har imidlertid mødt kritik fra andre kommercielle aktører, at TV 2 skulle have kompensation for de opgaver. Der er indkaldt til pressemøde senere på dagen, hvor Stortingets familie- og kulturudvalg vil fremlægge sine planer for mediestøtten.

Den nuværende aftale mellem TV 2 og den norske stat udløber med udgangen af 2016. TV 2 er ejet af danske Egmont.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs