MediaWatch

Medie: Staten vil ikke kompensere norsk TV 2

Ifølge NRK vil et flertal i det norske Stortinget lægge op til, at det norske TV 2 ikke skal kompenseres for sin nyhedsproduktion, når den nuværende aftale udløber.

Foto: PR

Alle partier i det norske parlament med undtagelse af Fremskrittspartiet vil i dag præsentere et oplæg for den kommende statsstøtte til medier. Det skriver NRK.

Og ifølge det norske medie vil politikerne ikke kompensere TV 2 Norge for nyhedsproduktion og for at beholde sit hovedkontor i Bergen. Det har ellers tidligere været fremme, at et flertal i Stortinget ville bakke op om det.

Det har imidlertid mødt kritik fra andre kommercielle aktører, at TV 2 skulle have kompensation for de opgaver. Der er indkaldt til pressemøde senere på dagen, hvor Stortingets familie- og kulturudvalg vil fremlægge sine planer for mediestøtten.

Den nuværende aftale mellem TV 2 og den norske stat udløber med udgangen af 2016. TV 2 er ejet af danske Egmont.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs