MediaWatch

Digitalt salg af film på nettet stiger

Fremgangen får Nordisk Film til at tro, at digitale købefilm har stort potentiale. Lektor tvivler.

Foto: Egmont

Nye tal viser, at det digitale salg af enkeltvise film på nettet er i voldsom stigning. Og det mærker man hos Nordisk Film, skriver Politiken.

"Antallet af digitale køb er steget med 150 pct. det sidste år. Det får os til at tro, at digitale købefilm har stort potentiale," siger Adrian Mandrup, nordisk salgsdirektør hos Nordisk Film, til Politiken.

Også TDC's Blockbuster og SF Film oplever den stigende interesse for at købe adgang til enkelte film på nettet. Ifølge SF Film er det især børnetitler, der driver udviklingen.

Derimod tror Henrik Søndergaard, lektor på intistut for Medier, Erkendelse og Formidling ved Københavns Universitet, ikke, at det digitale salg kan erstatte den tabte indtjening på dvd-markedet.

Mere fra MediaWatch

Chefredaktør forlader Gaffa

I oktober stoppede mediets direktør, og nu skal bestyrelsen også finde en ny chefredaktør, da den nuværende fratræder, når kalenderen viser 2023.

Mads Brandstrup: Nej tak til Media Freedom Act

Mediepolitikken er for forskellig på tværs af de europæiske lande til, at en fælles lovgivning giver mening, skriver direktør i Danske Medier i et indlæg, der er en kommentar til EU-kommissionens danske chef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs