MediaWatch

Viacom gik tilbage i første kvartal 2015/16

Det amerikanske tv-selskab må notere tilbagegang på flere parametre i første kvartal af selskabets forskudte regnskabsår.

Mark Lennihan/AP/Polfoto/Arkiv
Foto: Mark Lennihan/AP/Polfoto/Arkiv

Den amerikansk-ejede medievirksomhed Viacom gik tilbage i første kvartal af regnskabsåret 2015/16.

Det fremgår af selskabets regnskab for perioden, der er offentliggjort tirsdag.

Selskabet, der blandt andet ejer Nickelodeon og MTV, oplevede et fald i nettoindtjeningen, der landede på 449 mio. dollar mod 500 mio. dollar i samme periode et år tidligere.

Det justerede overskud per aktie endte i kvartalet på 1,18 dollar. Det matcher analytikernes forventninger, men var et fald i forhold til samme periode året før, hvor den justerede indtjening per aktie lå på 1,29 dollar.

Omsætningen faldt i første kvartal 6 pct. til 3,15 mia. dollar, hvilket var mindre end de blandt analytikerne forventede 3,27 mia. dollar.

Viacoms indenlandske reklameomsætning faldt med 4 pct., mens omsætningen i virksomhedens filmstudio, Paramount Pictures, faldt med 15 pct. til 612 mio. dollar.

Viacom er mere sårbar end andre medievirksomheder, fordi selskabet fokuserer på det unge publikum, og der er internetmedier som Youtube en stor konkurrent, noterer Bloomberg News.

I sidste uge blev Philippe Dauman valgt som ny topchef for virksomheden, og han skal nu forsøge at få Viacom tilbage på rette spor.

For at ramme unge seere etablerer selskabet nye kanaler gennem Snapchats Discover-funktion, og Viacom vil også begynde at sælge reklamer på vegne af Snapchat, siger selskabet tirsdag i en separat meddelelse.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Både Berlingske Media og TV 2 fik nye bestyrelsesformænd i sværvægtsklassen, Egmont-koncernen præsenterede regnskab og TV3-ejer splitter selskabet i to efter afblæst fusion med TDC.

MTG vil stå i frontlinjen i nordisk konsolidering

Den svenske koncern splitter selskabet op i to, men det har ikke dæmpet lysten til at indgå i konsolideringer, siger topchefen for den nordiske tv-forretning. Han forudser, at et nyt tele-medie-landskab vil udvikle sig i Norden de kommende år – og det skal ske med MTG i forreste linje.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere