MediaWatch

Viacom gik tilbage i første kvartal 2015/16

Det amerikanske tv-selskab må notere tilbagegang på flere parametre i første kvartal af selskabets forskudte regnskabsår.

Foto: Mark Lennihan/AP/Polfoto/Arkiv

Den amerikansk-ejede medievirksomhed Viacom gik tilbage i første kvartal af regnskabsåret 2015/16.

Det fremgår af selskabets regnskab for perioden, der er offentliggjort tirsdag.

Selskabet, der blandt andet ejer Nickelodeon og MTV, oplevede et fald i nettoindtjeningen, der landede på 449 mio. dollar mod 500 mio. dollar i samme periode et år tidligere.

Det justerede overskud per aktie endte i kvartalet på 1,18 dollar. Det matcher analytikernes forventninger, men var et fald i forhold til samme periode året før, hvor den justerede indtjening per aktie lå på 1,29 dollar.

Omsætningen faldt i første kvartal 6 pct. til 3,15 mia. dollar, hvilket var mindre end de blandt analytikerne forventede 3,27 mia. dollar.

Viacoms indenlandske reklameomsætning faldt med 4 pct., mens omsætningen i virksomhedens filmstudio, Paramount Pictures, faldt med 15 pct. til 612 mio. dollar.

Viacom er mere sårbar end andre medievirksomheder, fordi selskabet fokuserer på det unge publikum, og der er internetmedier som Youtube en stor konkurrent, noterer Bloomberg News.

I sidste uge blev Philippe Dauman valgt som ny topchef for virksomheden, og han skal nu forsøge at få Viacom tilbage på rette spor.

For at ramme unge seere etablerer selskabet nye kanaler gennem Snapchats Discover-funktion, og Viacom vil også begynde at sælge reklamer på vegne af Snapchat, siger selskabet tirsdag i en separat meddelelse.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs