MediaWatch

Hollændere køber kabel-tv-selskab for 120 milliarder

Hollandsk kabeltv-selskab har fået hjælp til at købe amerikansk firma for svimlende trecifret milliardbeløb.

Foto: Seth Wenig/AP/Polfoto/Arkiv

Det private selskab BC Partners og Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB) har besluttet at købe 30 pct. af aktierne i amerikanske Cablevision Systems for omkring 1 mia. dollar.

Dermed hjælper selskaberne det hollandske kabel- og mobiltelefonselskab Altice, der er grundlagt af milliardæren Patrick Drahi, med at overtage det amerikanske selskab.

Det skriver Bloomberg News.

Aftalen betyder, at overtagelsen af Cablevision Systems nu er fuldt finansieret. Altice har tidligere solgt aktier for 1,8 mia. dollar og rejst 8,6 mia. dollar i ny gæld for at finansiere opkøbet, der i alt løber op i 17,7 mia. dollar.

Aftalen mellem Altice og fondspartnerne BC Partner og CPPIB er enslydende med vilkårene i den aftale, som kabel- og mobiltelefonselskabet tidligere indgik med selskaberne i forbindelse med købet af amerikanske Suddenlink Communications.

Tilbage i maj købte Altice aktiemajoriteten i Suddenlink Communications fra investorer i en 9,1 mia. dollar handel, hvor aftalen med samarbejdspartnerne BC Partners og CPPIB lød på, at disse kom til at sidde på den resterende del af selskabet.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Flertal skrider bag forslag om at droppe momsfritagelse

Efter en uvildig advokatundersøgelse har slået bunden ud på regeringens præmis om, at en EU-dom påtvinger indførelse af moms på bl.a. rettighedsvederlag, vil Konservative stemme nej til lovforslaget, som dermed står til at falde.

Le Gammeltoft stopper på Heartbeats

Aller Media bekræfter, at stifter og direktør for det digitale medie og bureau har valgt at opsige sin stilling. Le Gammeltoft har stået i spidsen for selskabet siden 2015.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs