MediaWatch

I dag går de analoge tv-kanaler i sort

Mellem klokken 10.30 og 11.30 er det slut med de analoge tv-kanaler. Op mod 80.000 husstande berøres.

Nu er det snart slut med at se fjernsyn på gammeldags vis. Tirsdag vinkes der nemlig farvel til de analoge tv-kanaler.

Det fortæller René Brøchner, der er direktør i Yousee.

"For nogle vil det komme som en stor overraskelse, men for andre har det været en del af en naturlig udskiftning af tv-apparater. Men vi har forsøgt at varsle det i god tid så længe så muligt. Derfor startede vi allerede med det i sommers. Vi håber, at mange allerede har omstillet sig," siger han til Ritzau.

Afskeden med det analoge signal sker tirsdag mellem klokken 10.30 og 11.30.

Op mod 80.000 rammes

I sommer vurderede Yousee, at mellem 40.000 og 80.000 danske husstande bliver berørt, når signalet slukkes. Yousee håber dog, at tallet er lavere nu, og at flere har forsøgt at omstille sig til ændringen ved at købe nyt fjernsyn eller en digital modtagerboks, fortæller René Brøchner.

Ifølge direktøren bliver der hvert år købt 500.000 nye fjernsyn i Danmark.

Det luftbårne analoge sendenet blev slukket af staten tilbage i 2009. Yousee valgte dengang at køre videre på udvalgte kanaler til kunderne med fjernsyn af ældre dato.

Men antallet af kanaler i højopløsning og et stigende internetforbrug er nu alt sammen med til at presse kabelnettet, fortæller Yousee-direktøren.

"En analogkanal fylder det samme som seks digitale kanaler og sammen med udbuddet og et øget internetforbrug, har det betydet, at vi er nødt til at lukke ned for det analoge signal," siger han.

Indtil nu har 23 kanaler siden 2009 kørt videre analogt. På den liste er blandt andet DR1, TV2, TV3 og Kanal 4.

Yousee har i dag omkring 1,1 millioner kunder i alt.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere