MediaWatch

Slut med analogt tv-signal i Nordjylland

Som et af de sidste steder i landet slukker antenneforening i Nordjylland for det analoge tv-signal.

Ditte Valente/Polfoto/Arkiv
Foto: Ditte Valente/Polfoto/Arkiv

I dag bliver det analoge tv-signal slukket hos antenneforeningen AN-TV’s 47.000 medlemmer i Aalborg. Det sker seks år efter, at staten slukkede for signalet i 2009. Det skriver DR Nordjylland.

Slukningen betyder, at tv-seere, der ser fjernsyn på et gammelt billedrørstv eller en ældre fladskærm, vil komme til at opleve sort skærm hjemme i stuen.

”Vi kan ikke sige det med hundred procents sikkerhed, men vores vurdering er, at det gælder omkring fem procent,” siger formand for AN-TV, Ole Davidsen, til DR Nordjylland.

Stofa og Yousee har fortsat holdt liv i det analoge signal, efter staten slukkede i 2009. Lukningen sker nu, fordi kapaciteten skal bruges til at tilbyde højere hastighed på bredbånd og flere digitale kanaler.

Ifølge DR Nordjylland slukker Yousee for det analoge signal i resten af landet senest 9. februar.

Forsiden lige nu

Weekendavisen skal have ny formand

De seneste ledelsesskift i Berlingske Media giver også udskiftninger i flere af koncernens selskabers bestyrelser, herunder Weekendavisens.

Nye Borgerlige på vej med eget medie

I rækken af politiske partier, der selv laver medieproduktioner, barsler Nye Borgerlige med et digitalt medietiltag, der skal i luften inden næste valg.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere