MediaWatch

Norske politikere går ind i Canal Digital-konflikt

Konflikten mellem Canal Digital og Discovery Networks illustrerer, at forbrugernes rettigheder er for svage, mener norske Arbeiderpartiet.

Konflikten mellem tv-distributøren Canal Digital og tv-koncernen Discovery Networks bliver nu også en politisk sag i Norge, skriver Kampanje.

Oppositionspartiet Arbeiderpartiet har sendt et brev til den norske forbrugerminister Solveig Horne på baggrund af konflikten, der betyder, at 2,8 mio. nordmænd har sort skærm på Discoverys kanaler. I brevet spørger Arbeiderpartiet, hvordan den norske regering kan styrke forbrugernes rettigheder i sådanne sager.

"Jeg tror, det, som sker nu, er en påmindelse om et milliardmarked, hvor vi som politikere bør tage større ansvar for at sikre forbrugernes rettigheder," siger Arbeiderpartiets mediepolitiske ordfører Arild Grande til Kampanje.

Arbeiderpartiet mener ikke, at politikerne skal blande sig i selve konflikten, men at sagen viser, at forbrugerne står for svagt i en sådan situation. Arild Grande nævner bl.a. mere fleksible købs- og opsigelsesmuligheder som en vej frem.

I Danmark er 200.000 husstande påvirket af konflikten.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Facebook vil prioritere "troværdige" nyheder

Medlemsundersøgelser skal luge ud i falske nyheder og få lokale medier til at fylde mere i Facebooks feed. Samlet set skal mængden af nyheder dog fortsat reduceres med en femtedel.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere