MediaWatch

Viasat kompenserer kunder for mistede kanaler

Parabolkunder hos Viasat er fanget i striden mellem Canal Digital og Discovery Networks. Viasat vælger at kompensere kunderne for de mistede Discovery-kanaler.

PR
Foto: PR

Canal Digital og Discovery Networks kan ikke blive enige om en ny distributionsaftale. Det betyder, at der siden mandag midnat har været sort skærm på Discovery-kanalerne i omkring 200.000 danske husstande.

En del af dem modtager tv fra Viasat via parabol. Viasat-kunderne er kommet i klemme, fordi Viasat køber fire Discovery-kanaler, Kanal 4, Kanal 5, Canal 9 og Eurosport Danmark, gennem Canal Digital. Og kunderne bliver nu kompenseret for tabet af kanalerne, skriver Viasat på sin hjemmeside.

Viasat skriver, at "en kunde, som midlertidigt ikke kan se Kanal 4 og Kanal 5, vil blive kompenseret, hvad der svarer til 15 kr./md. Og en kunde, som midlertidigt ikke kan se Kanal 4, Kanal 5, Canal 9 og Eurosport Danmark, bliver kompenseret, hvad der svarer til 30 kr./md. Kompensationen udbetales for det antal dage, man ikke har kunne se kanalerne og fratrækkes på kundens næste regning."

Derudover får kunderne adgang til Viasats seks filmkanaler eller et antal lejefilm, som bliver lagt på kundernes tv-boks, afhængigt af hvilken pakke kunderne abonnerer på.

Også Canal Digital har valgt at give kunderne adgang til et større udbud af tv-kanaler, så længe konflikten står på. Canal Digital giver til gengæld ikke rabat på kundernes betalinger.

Forsiden lige nu

Dalende opbakning til tv-pakker er en af TV 2's store udfordringer

Selv om det er første gang i fem år, at TV 2 lever op til sin målsætning om en overskudsgrad på 10 pct., så er TV 2-boss mere end tilfreds med de seneste års resultater. Hun udpeger danskernes svigtende opbakning til tv-pakkerne som en af TV 2's helt store udfordringer.

Fredericia Dagblad får ny chefredaktør

Efter 14 år stopper Marianne Husted som chefredaktør for at blive redaktionel souschef. Hun afløses af jourhavende på avisen, der er en del af Jysk Fynske Medier.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere