MediaWatch

Canal Digitals ejer stopper reklamer på Discovery-kanaler

Telenor, som ejer Canal Digital, har trukket sig fra at annoncere på Discoverys kanaler. Telenor afviser sammenhæng til verserende konflikt.

Der bliver nu skovlet mere kul på konflikten mellem Canal Digital og Discovery Networks.

Seere på Discoverys kanaler bliver ikke længere præsenteret for Telenor-reklamer, efter det norskejede teleselskab har valgt at trække sine reklamer fra kanalerne. Det skriver Kampanje.

Telenor ejer Canal Digital, som ligger i konflikt med Discovery Networks. Parterne er ikke blevet enige om en ny distributionsaftale. Den seneste udløb ved midnat mandag, og der er derfor sort skærm på Discovery-kanalerne i omkring 2,5 mio. husstande i de skandinaviske lande.

Telenor afviser imidlertid, at der er en sammenhæng mellem konflikten og den stoppede annoncering.

"Vi har ikke længere en aftale med Discovery. Nedslagsfeltet til kanalerne er reduceret dramatisk, og vi får ikke den samme effekt af reklameplaceringen, som vi gjorde tidligere," siger Kenneth Tjøndal Pettersen, kommunikationsdirektør i Canal Digital, til Kampanje.

Hos Discovery møder beslutningen fra Telenor ikke udbredt forståelse.

"Telenor er den tv-distributør i Norge, som bidrager mindst til produktion af norsk indhold, men som kontrollerer den største andel af markedet. At de nu gennem medierne varsler, at de vil skære hele annoncebeløbet på vores kanaler viser vel bare, at de er villige til at bruge sine store muskler på at forsvare sin dominerende position. Påstanden om at dette ikke har noget med konflikten at gøre, siger vel mest om Telenors troværdighed i denne sag," siger Espen Skoland, kommunikationsdirektør i Discovery, til Kampanje.

Forsiden lige nu

DR strammer praksis for godkendelse af bijobberi

I en orienteringsmail, som Jyllands-Posten har set, skriver DR's ledelse, at praksis for godkendelse af bijobberi strammes op. Men de interne regler på området er ikke ændret, siger nyhedsdirektør Sandy French til avisen.

Program om kriseramt fodboldklub vinder journalist-pris

Holdet bag et program, som følger fodboldklubben Randers F.C. på tæt hold, vinder prisen "Årets Sportsjournalist." En pris, hvor også en tv-dokumentar om ludomani i fodboldverdenen og en artikelserie om hjernerystelser i dansk idræt var nomineret.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere