MediaWatch

Aftonbladet i samarbejde med CNN og Al Jazeera

Den svenske avis har indgået samarbejde med de to tv-stationer. Aftalen giver avisen adgang til flere CNN-profiler og dokumentarer fra Al Jazeera.

Den svenske avis Aftonbladet, som er ejet af Schibsted, indleder samarbejder med CNN og Al Jazeera, skriver Resume.

Samarbejdet med CNN indebærer, at Aftonbladet får adgang til nyhedsbilleder fra hele verden, mens VCNN kan trække på Aftonbladet, når det handler om store svenske nyheder. CNN har i forvejen et samarbejde med en anden svensk avis Expressen.

"Vi har ligget i forhandlinger i efteråret, og nu landede aftalen. I den tid, vi befinder os i med en urolig omverden, er det vigtigt at have samarbejde med denne type af globale nyhedsorganisaioner," siger Martin Ekelund, nyhedschef for Aftonbladet TV, till Resumé.

Aftonbladet har samtidig indgået et dokumentarsamarbejde med Al Jazeera. Det giver den svenske avis mulighed for at vise en række af Al Jazeeras dokumentar, bl.a. en om terrororganisationen IS's hackere og interviewas med europæiske jihadister, der er taget til Syrien.

I første omgang bliver samarbejdet med Al Jazeera gratis for brugerne, oplyser Martin Ekelund.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs